Home Mozaik Znanstvenici detektirali signal iz dubine oceana koji bi mogao pomoći u rješavanju...

Znanstvenici detektirali signal iz dubine oceana koji bi mogao pomoći u rješavanju desetogodišnje misterije

130
0
pexels kellie churchman 371878 1001682
pexels kellie churchman 371878 1001682

Britanski znanstvenici iz Cardiffa možda su napravili značajan korak naprijed u rješavanju jednog od najvećih misterija zrakoplovstva – nestanka leta Malaysia Airlinesa MH370. Istraživači su analizirali podatke s hidrofona, podvodnih mikrofona, koji su uhvatili signal od šest sekundi. Ovaj signal je zabilježen otprilike u vrijeme kada se vjeruje da se zrakoplov srušio u Indijski ocean nakon što je ostao bez goriva.

Hidrofoni su zabilježili signal na postaji Cape Leeuwin u zapadnoj Australiji, dok na postaji Diego Garcia, britanskom teritoriju u Indijskom oceanu, takav signal nije primijećen. Istraživači smatraju da je signal, zbog svoje prirode i vremena snimanja, potencijalni trag do mjesta gdje se Boeing 777 mogao srušiti.

Predložili su nastavak testiranja da bi se utvrdilo gdje se točno nalazi nestali zrakoplov.

Podsjetimo, let MH370 nestao je 8. ožujka 2014. godine s 239 osoba na letu iz Kuala Lumpura prema Pekingu. Nestanak aviona pokrenuo je jednu od najvećih potraga u povijesti, ali napori su do sada bili bezuspješni. Ovaj nestanak i danas ostaje jedan od najvećih misterija zrakoplovstva.

Boeing 777 težak je 200 tona, a u ocean se vjerojatno srušio brzinom od 200 metara u sekundi, a kinetička energija oslobođena takvim djelovanjem ekvivalentna je malom potresu, a to bi bilo dovoljno da ga snime hidrofoni udaljeni tisućama milja daleko.

Hidroakustične stanice u Cape Leeuwinu i Diego Garciji uspostavljene su kao dio režima nadzora Ugovora o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih pokusa. Obje lokacije bile su operativne u vrijeme kada se vjeruje da je MH370 pao. Slične stanice su prethodno detektirale signale tlaka od pada zrakoplova i potrese različitih veličina na udaljenostima većim od 3000 milja.

U svom istraživanju, tim Sveučilišta Cardiff identificirao je jedan signal koji se poklapa s uskim vremenskim okvirom kada se letjelica mogla srušiti u ocean 8. ožujka 2014. godine. Zabilježen je na postaji Cape Leeuwin, ali ga na postaji Diego Garcia nisu uočili.

“S obzirom na osjetljivost hidrofona, vrlo je malo vjerojatno da velika letjelica koja udara u površinu oceana ne bi ostavila vidljiv trag tlaka, osobito na obližnjim hidrofonima”, rekao je istraživač dr. Usama Kadri.

Njegov tim vjeruje da bi daljnja istraživanja mogla otkriti misterij na sličan način kao što je podmornica argentinske mornarice, ARA San Juan, pronađena na morskom dnu godinu dana nakon implozije koja ju je 15. studenog 2017. strmoglavila u dubine južnog Atlantika.

Pronašli su brod nakon što su detonirali granate u oceanu kako bi oponašali eksploziju na podmornici, a zatim su usporedili signale onih sa zvukovima koje su uhvatili hidrofoni kada je eksplodirala.

Kao rezultat toga, pronašli su olupinu na dubini od gotovo 3000 stopa 290 milja od obale Argentine.

On smatra da bi se isti eksperiment mogao napraviti i u ovom slučaju.

“Kada bi se utvrdilo da su signali povezani, to bi značajno suzilo, gotovo precizno odredilo lokaciju zrakoplova. S druge strane, ako se utvrdi da signali nisu povezani, to bi ukazivalo na potrebu da vlasti ponovno procijene vremenski okvir ili lokaciju utvrđenu njihovim dosadašnjim službenim naporima potrage”, kazao je.

Britanija je već odigrala ključnu ulogu u određivanju područja potrage.

Dva tjedna nakon njegovog nestanka, Inmarsat, britanska kompanija za satelitske telekomunikacije, otkrila je da je satelitska jedinica aviona odgovarala na zahtjeve svakog sata nakon što je nestao s drugih radara. U suradnji s UK Air Investigations Branch istražiteljima je omogućio potencijalno područje pretrage.

Tijekom tri godine Australija, Sjedinjene Države, Kina i Malezija istraživale su 46.000 četvornih milja morskog dna jugozapadno od Pertha.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here