Home Vijesti Zračna luka Rijeka: 10 posto manje prometa

Zračna luka Rijeka: 10 posto manje prometa

2220
3

Nešto više od 70 tisuća putnika nezadovoljavajući je ovogodišnji promet Zračne luke Rijeka, koji je gotovo 10 posto manji od prošlogodišnjega. Neposredno uoči sezone došlo je do smjene Uprave i za direktora je postavljen Tomislav Palalić. On loše rezultate tumači neriješenom vlasničkom strukturom. Većinski vlasnik zračne luke na Krku je država, a ni ona, kao niti jedinice lokalne samouprave Primorsko-goranske županije, ne ulažu u razvoj Zračne luke Rijeka.

No, Palalić je optimist i najavljuje proširenje tržišta i nove destinacije. Uz Njemačku, Švedsku, Rusiju, Latviju, London, Barcelonu i Bern već je uspostavljena nova zrakoplovna linija sa slovačkim gradom Košice. Prodor na tržište, nova odredišta, letovi cijele godine, sanacija dugova i razvoj uz kreditna zaduženja – to je plan nove Uprave Zračne luke Rijeka.(radio rijeka)

Previous articleLjeto u Starom gradu: Morčići i Mali Riječani na Pavlinskom trgu
Next articlePočela internacionalizacija problema deponija na Marišćini

3 COMMENTS

 1. kako da ne, zaradiš 10, država da 10 a ti mjesečno potrošiš 45, naravno da će funkcionirat.

  metar žbukanja je 60 kuna, da su svake godine odvojili 5 tisuća kuna i ta zgrada je mogla ličit na nešto, al gospoda ne razumiju da je u avijaciji imidž ispravnosti vrijedniji i utjecajniji na dobijanje poslova od svih statistika i stvarnog učinka.

  Recimo kako teku pregovori, Areodrom nađe partnera u Njemačkoj i ugovore pregled objekta, dolazi partner i slijeće, vidi uništenu zgradu, neodržavan okoliš, čak i one stvari koje domari i tehničko osoblje mogu napraviti stoje desetljećima i bodu u oko, da ne spominjem olupine uz pistu – i nakon toga svega taj tip bi tu trebao poslat svoj avion i riskirat svoju reputaciju i ugled svoje tvrtke da ne govorimo živote par stotina putnika?
  Hvala ne.

  Da bi se stvari pokrenule s mrtve točke – TREBA KRENUT I RADIT, a ne čekat novac i milijunske investicije. Kad uredite zgradu i okoliš, i to ono najosnovinije, samo počistit i uredit da izgleda kao da se netko trudi – a ne sjedit u vlastitom izmetu i nudit ruku za prošnju ne bi li skupio novaca da ti netko opere dupe?

  Jedna je stvar funkcionirat u pokvarenoj državi s pokvarenim ljudima, al je najveća greška kad mislite da je i ostatak svijeta takav – nije, kapitalizam ne poznaje naše džabalebaroše i jahače budžeta, tamo ako je neko šef privatnog biznisa – ON JE ŠEF JER JE ON TAJ BIZNIS POSTAVIO NA NOGE, a nije dobio posao jer mu je mama sutkinja a tata pušio kurac premijeru.

 2. Piše: Media Servis
  petak, 10.8.2012. 11:14

  http://www.index.hr/vijesti/clanak/porastao-broj-putnika-u-zracnim-lukama-za-126-posto/630738.aspx

  DRŽAVNI zavod za statistiku objavio je kako se broj putnika u zračnim lukama u lipnju ove godine povećao za 12,6 posto u odnosu na isti mjesec lani, dok je promet tereta veći za 10,7 posto.

  Najviše se putovalo na relaciji hrvatskih zračnih luka i luka Njemačke, Ujedinjene Kraljevine te Francuske, a porast broja putnika bilježe zračne luke Zadar, Split, Pula, Brač, Dubrovnik i Zagreb, a pad zračne luke Rijeka i Osijek.

  Broj putnika u direktnom tranzitu u lipnju je iznosio je 7.845, što je za 23,8 posto više nego isti mjesec prošle godine.

  Također, što se tiče prometa u morskim lukama, u istom razdoblju, broj putnika u lipnju povećao se za 1,4 posto, dok je promet robe i dalje u padu te iznosi 12,6 posto.

  Porast putnika bilježe luke Stari Grad, Hvar, Split, Dubrovnik, Rovinj i Šibenik. Međunarodni promet putnika bilježe i luke Rab, Trogir i Vis.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here