Vijesti

Zračna luka Rijeka: 10 posto manje prometa

Zračna luka Rijeka: 10 posto manje prometa

Nešto više od 70 tisuća putnika nezadovoljavajući je ovogodišnji promet Zračne luke Rijeka, koji je gotovo 10 posto manji od prošlogodišnjega. Neposredno uoči sezone došlo je do smjene Uprave i za direktora je postavljen Tomislav Palalić. On loše rezultate tumači neriješenom vlasničkom strukturom. Većinski vlasnik zračne luke na Krku je država, a ni ona, kao niti jedinice lokalne samouprave Primorsko-goranske županije, ne ulažu u razvoj Zračne luke Rijeka.

No, Palalić je optimist i najavljuje proširenje tržišta i nove destinacije. Uz Njemačku, Švedsku, Rusiju, Latviju, London, Barcelonu i Bern već je uspostavljena nova zrakoplovna linija sa slovačkim gradom Košice. Prodor na tržište, nova odredišta, letovi cijele godine, sanacija dugova i razvoj uz kreditna zaduženja – to je plan nove Uprave Zračne luke Rijeka.(radio rijeka)

Midas

View Comments (3)

3 Comments

 1. kuuuuuuuraaaaaaa

  August 29, 2012 at 22:32

  kako da ne, zaradiš 10, država da 10 a ti mjesečno potrošiš 45, naravno da će funkcionirat.

  metar žbukanja je 60 kuna, da su svake godine odvojili 5 tisuća kuna i ta zgrada je mogla ličit na nešto, al gospoda ne razumiju da je u avijaciji imidž ispravnosti vrijedniji i utjecajniji na dobijanje poslova od svih statistika i stvarnog učinka.

  Recimo kako teku pregovori, Areodrom nađe partnera u Njemačkoj i ugovore pregled objekta, dolazi partner i slijeće, vidi uništenu zgradu, neodržavan okoliš, čak i one stvari koje domari i tehničko osoblje mogu napraviti stoje desetljećima i bodu u oko, da ne spominjem olupine uz pistu – i nakon toga svega taj tip bi tu trebao poslat svoj avion i riskirat svoju reputaciju i ugled svoje tvrtke da ne govorimo živote par stotina putnika?
  Hvala ne.

  Da bi se stvari pokrenule s mrtve točke – TREBA KRENUT I RADIT, a ne čekat novac i milijunske investicije. Kad uredite zgradu i okoliš, i to ono najosnovinije, samo počistit i uredit da izgleda kao da se netko trudi – a ne sjedit u vlastitom izmetu i nudit ruku za prošnju ne bi li skupio novaca da ti netko opere dupe?

  Jedna je stvar funkcionirat u pokvarenoj državi s pokvarenim ljudima, al je najveća greška kad mislite da je i ostatak svijeta takav – nije, kapitalizam ne poznaje naše džabalebaroše i jahače budžeta, tamo ako je neko šef privatnog biznisa – ON JE ŠEF JER JE ON TAJ BIZNIS POSTAVIO NA NOGE, a nije dobio posao jer mu je mama sutkinja a tata pušio kurac premijeru.

 2. Između redaka

  August 29, 2012 at 23:11

  Šteta za Zracnu luku Rijeka

  ali gledajuci statiske drugih aerodroma …ni oni bas ne blistaju
  statistika za travanj 2012
  splitski aerodrom ima pad u prjevozu putnika za -7,16% , Brac -58,77% , a Losinj -36,86

  http://www.ccaa.hr/UserDocsImages/dokumenti/1027/Statistika%20%2801-04-12%29.pdf

  Aerodrom Rijeka ima potencijala…
  neka ga ne daju u koncesiju!

 3. nato

  August 30, 2012 at 11:46

  Piše: Media Servis
  petak, 10.8.2012. 11:14

  http://www.index.hr/vijesti/clanak/porastao-broj-putnika-u-zracnim-lukama-za-126-posto/630738.aspx

  DRŽAVNI zavod za statistiku objavio je kako se broj putnika u zračnim lukama u lipnju ove godine povećao za 12,6 posto u odnosu na isti mjesec lani, dok je promet tereta veći za 10,7 posto.

  Najviše se putovalo na relaciji hrvatskih zračnih luka i luka Njemačke, Ujedinjene Kraljevine te Francuske, a porast broja putnika bilježe zračne luke Zadar, Split, Pula, Brač, Dubrovnik i Zagreb, a pad zračne luke Rijeka i Osijek.

  Broj putnika u direktnom tranzitu u lipnju je iznosio je 7.845, što je za 23,8 posto više nego isti mjesec prošle godine.

  Također, što se tiče prometa u morskim lukama, u istom razdoblju, broj putnika u lipnju povećao se za 1,4 posto, dok je promet robe i dalje u padu te iznosi 12,6 posto.

  Porast putnika bilježe luke Stari Grad, Hvar, Split, Dubrovnik, Rovinj i Šibenik. Međunarodni promet putnika bilježe i luke Rab, Trogir i Vis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Predstavljanje obnovljene povijesne vodospreme Podvežica

spMarch 21, 2019

Obersnel zadovoljan komunalnim redarima, grad nabavlja kamere za kažnjavanje nepropisnog parkiranja

spMarch 20, 2019

S otuđenim vozilom prouzročio prometnu nesreću

spMarch 20, 2019

FOTO: Znanstveni skup ‘300 godina proglašenja Rijeke slobodnom lukom’

spMarch 19, 2019

U parku u Rijeci curicu i dječaka napao nožem, objavljeni detalji

spMarch 19, 2019

28-godišnjak vozio Bmw Zg oznaka i napuhao 2,17 promila!

spMarch 19, 2019

Snježna mećava na Učki

spMarch 18, 2019

Svečanom akademijom obilježeno 300 godina od proglašenja Rijeke slobodnom kraljevskom lukom

spMarch 18, 2019

Vozio ‘alfu’ s 2,11 promila pa udario u teretno vozilo

spMarch 18, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.