Home Mozaik Zrnca mudrosti Ivane Knoll: Nisam imala lagan život, ali ovo sam naučila

Zrnca mudrosti Ivane Knoll: Nisam imala lagan život, ali ovo sam naučila

86
0

Ivana Knoll podijelila je zrnca mudrosti svojim pratiteljima na Instagramu. Zamislila se dok je bila na 17-satnom letu na kojem je čitala brojne tužne poruke pratitelja. “Pitate me kako je moj život tako savršen, kako sam ja uvijek tako sretna bla bla bla. Nisam imala lagan život, ali si nikada nisam dopustila da budem nesretna zbog toga. Podijelit ću s vama dvije najvažnije stvari koje sam naučila”, započela je Knoll.

“Sve traume i problemi počinju u djetinjstvu. Dijete u nama nikada ne ozdravi ako ga ne slušamo i ako ne činimo nešto oko toga. Upoznala sam najbogatije ljude svijeta i svejedno vidjela nesretnu unutarnju djecu u njima. Sav novac ovog svijeta ne može osobu učiniti sretnom ako ne radi na tome da usreći sebe i dijete u sebi”, poručila je.

Zatim je položaj planeta u sustavu usporedila s ljudima te poručila da “pomaci dovode do katastrofa”.

“Primjerice, ako vaši roditelji nisu najbolji i vi ih počinjete učiti, brinete se za njih na način na koji roditelji brinu za dijete i onda nesvjesno počinjete biti roditelj svojim roditeljima umjesto da ste njihovo dijete. Tako izgubite ulogu djeteta. Ako imate braću i sestre o kojima vaši roditelji ne brinu kako vi mislite da bi trebali, počet ćete odgajati svoju braću i sestre i tako gubite svoju ulogu brata ili sestre jer ste im sada vi roditelj”, dodala je.

“Kada sebe stavite u pravu poziciju i pronađete ljubav prema sebi i samopoštovanje, najvažniji put u vašem životu je ova skala: 1. Ja, 2. Hobiji/ono što vas čini sretnima, 3. Veza, 4. Posao, 5. Djeca, 6. Prijatelji i 7. Roditelji”, nastavila je pa zaključila da “materijalno nije bitno”.

“U 2123. godini nitko od nas neće biti živ, u našim kućama, za koje smo toliko radili, živjet će neki drugi ljudi, naši skupi automobili, za koje smo radili danonoćno, završit će u smeću. J*bena Birkin torbica oko koje si se brinula više ne postoji. Ništa ne vrijedi. Uživajte i cijenite ovaj život! Volim vas”, zaključila je.

Previous articleIvanišević: Najgore je kad te žali, bolje kad te vrijeđaju jer znaš da su ljubomorni!
Next articleDaliću otpao i Vlašić!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here