Home Sport Zubak: Treba srušiti HNS, Rubčić: Ne komentiram suđenje

Zubak: Treba srušiti HNS, Rubčić: Ne komentiram suđenje

1189
0

– Zvonko, ovo je nečuveno! Pa mi moramo istupiti iz lige! – urlao je Ljupko Petrović, trener Croatije iz Sesveta, koji je odbio doći na konferenciju za novinare. Dugo je šetao ispred svlačionica, a predsjednik kluba Zvonko Zubak je u prvi trener pokušavao smirti strasti:

– Smiri se, Ljupko! – govorio mu je.

– Ali nemam s kim putovati u Vinkovce! – uzvratio je Petrović.

– Dobro, vidjet ćemo.

Hoćete li staviti pritužbu na suđenje?

– Mi to moramo učiniti! No, nema puno koristi ako se suspendira samo jedan ili drugi sudac, kao što ste vi rekli o Svilokosu. Treba čistiti naš nogomet od temelja – rekao nam je Zubak.

Dan nakon što je Mamić rigao vatru na suđenje Svilokosa u Rijeci, svi su ga proglasili luđakom, iako naravno njegova skandaloza retorika zaslužuje najrigorozniju kaznu. Zubak je bio smireniji:

– Suđenje i suci su ogroman problem hrvatskog nogometa. I svi se zajedno protiv toga moramo boriti. No, treba hrvatski nogomet čistiti od temelja, tamo počiva svo zlo.

Mislite na vrh HNS-a?

– Pa, mislim da sam bio dovoljno konkretan.

A pred novinare je sa službenim stavom Croatije izašao Zdravko Ćukić, dopredsjednik kluba:

– To je velika sramota za nogomet. I da smo mi slavili na Kantridi, isto bismo rekli. Ovom sucu nije mjesto u PHNL, no veći krivac od njega su oni koji su ga delegirali i dopustili mu da sudi. Riječani, koji se se također često žestili tijekom dvoboja i kod vodstva Croatije 1:0, nakon dvoboja i pobjede su bili mirniji.

– Za konkretnu analizu suđenja moramo pogledati snimak utakmice. Mislim da je Čagalj prestogo isključen, nakon toga se sudac na neki način držao kriterija – rekao je direktor Rijeke Rubeša, a trener Rubčić je izustio: – Nikada nisam komentirao suđenje, pa neću niti sada! (sportal)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here