Home Vijesti 13. međunarodni susret – Oldtimer moto rally 2010.

13. međunarodni susret – Oldtimer moto rally 2010.

1650
0

U petak i subotu, 18. i 19. lipnja na području Rijeke i okolice održat će se 13. međunarodni susret – Oldtimer moto rally 2010., natjecanje oldtimer motocikle u organizaciji Oldtimer kluba Rijeka i Grad a Rijeke. U rallyju se očekuje sudjelovanje 70-ak motocikala i stotinjak učesnika iz cijele Hrvatske te iz Slovenije, Italije, Austrije, Češke, Slovačke i Njemačke. Međunarodni Oldtimer moto rally predstavili su Mišo Rukavina i Dino Ćiković iz Oldtimer kluba Rijeka te Mladen Mustać iz Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu, koji je tom prilikom istaknuo kako će ovaj susret biti odličan uvod za Svjetsko prvenstvo u utrci motora s prikolicom, koje se ovog vikenda održava na Automotodromu Grobnik.


foto: rijeka.hr

Motocikli koje će na rallyju Riječani, ali i stanovnici Čavala, Bakra, Omišlja, Malinske i Krka imati prilike vidjeti, izuzetne su povijesne vrijednosti, uvijek atraktivni za gledatelje. Najstariji primjerak, koji nažalost nije u voznom stanju, proizveden je davne 1928. godine, a posjetitelji će moći vidjeti mnoge atraktivne motore marki BMW, Bugatti, Moto Guzzi, Vespa…

Program započinje u petak, 18. lipnja u Matuljima, dok će u subotu, 19. lipnja rally startati s riječkog Korza. Daljnji intinterar je sljedeći: Trsat – Čavle – Motodrom Grobnik – Čavle – Bakar – Omišalj, potom motoristi dolaze u Malinsku, gdje će se održati takmičenje spretnosti i točnosti, a potom u gradu Krku i podjela priznanja te druženje. Riječ je o natjecanju sportsko turističkog karaktera, koje je uvršteno u Kalendar susreta Hrvatskog oldtimer saveza, te se boduje za prvenstvo HROS-a. Budući da ovaj atraktivan rally uvijek izazove zanimanje brojnih gledatelja, njegovo značenje nije samo sportskog karaktera, već manifestacija doprinosi promidžbi gradova i mjesta kroz koja prolazi. (rijeka.hr)

Previous articlePočeli upisi prvašića
Next articleGOOGLE: Rijekadanas i dalje najpopularniji regionalni portal

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here