Home Vijesti Sinčić optužuje, ravnatelj PB Lopača demantira zlostavljanje 14-godišnjaka

Sinčić optužuje, ravnatelj PB Lopača demantira zlostavljanje 14-godišnjaka

2143
0
foto: LPR
foto: LPR
foto: LPR

Povodom jučerašnjih optužbi predsjedničkog kandidata Ivana Sinčića prema kojima se u Psihijatrijskoj bolnici Lopača u Rijeci zataškava zlostavljanje 14-godišnjeg dječaka, sinoć je reagirao ravnatelj PB Lopača Radmir Rakun:
‘U članku su navedene informacije koje su difamativne, i u konačnici neistinite u dijelu koji se tiče Psihijatrijske bolnice Lopača. Nikakav 14-ogodišnjak nije i niti će ikada biti zlostavljan u našoj bolnici. Djelatnici bolnice sa svojim pacijentima postupaju sukladno pravilima struke o čemu ja kao ravnatelj ustanove, a i ostali liječnici i srednje medicinsko osoblje jako i neprestano vodimo računa, tako da je laž da se itko tukao, bio tetoviran i silovan i sl. u našoj bolnici. Isto ako se je negdje desilo doista je strašno i za svaku osudu. Neosnovano i neprovjereno iznošenje neistina narušava ugled naše bolnice i svih njenih djelatnika, a govori više o osobama koje na takav način plasiraju informacije. Neistina koja je objavljena ponukati će nas da poduzmemo zakonom predviđene korake’, zaključuje se u reagiranju.

Podsjetimo, predsjednički kandidat Ivan Sinčić u četvrtak navečer podržao je nastojanja Udruge Kreativa, koja je optužila sustav skrbi za djecu da zataškava zlostavljanje 14-godišnjeg dječaka, koji je ranije boravio u Psihijatrijskoj bolnici Lopača u Rijeci, a sada je štićenik zagrebačkog Dječjeg doma Antuna Gustava Matoša, te je zatražio da se istraže ti uznemirujući podaci.

Sinčić je novinarima dao izjavu na ulici u neposrednoj blizini Dječjeg doma, u nazočnosti predsjednice Udruge Kreativa Zagreb, Marije Žnidarec. Ona je novinarima izjavila da je došla u posjed informacija kako je 14-godišnji dječak koji je sada smješten u zagrebačkom Dječjem domu, bio silovan u posljednje dvije godine, prisilno su ga tetovirali, tjerali na preprodaju droge, maltretirali i tukli u Psihijatrijskoj bolnici Lopača u Rijeci.

Predstojnica Dječjeg doma Antun Gustav Matoš, Đurđica Čačić, kazala je telefonom Hini kako nije imala spoznaja o tome zlostavljanju te da je jučer nakon što je za to čula, uputila dopis policiji da utvrdi činjenice i poduzme što je potrebno. Složila se da je ta Udruga izrekla vrlo uznemirujuće optužbe, dodavši kako je dječak protekle dvije godine zbog stanja u obitelji bio kod udomitelja a nakon toga u bolnici.

Previous articlePRESSING: Previše soli nije zdravo
Next articleSnijeg u Gorskom kotaru, vjetar na Jadranskoj magistrali

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here