Home Mozaik Zvijezda poznate serije ubio svoju majku, pa snimio priznanje: Spriječio je da...

Zvijezda poznate serije ubio svoju majku, pa snimio priznanje: Spriječio je da vidi negov jezivi plan

110
0

Kanadski glumac i zvijezda filma “Riverdale” Ryan Grantham optužen je za ubojstvo svoje majke, a sada je otkriveno da je planirao atentat na kanadskog premijera Justina Trudeaua u ožujku 2020. godine.

Trodnevno ročište o izricanju presude 24-godišnjem Granthamu pred Vrhovnim sudom Britanske Kolumbije počelo je 13. lipnja, a završilo je u srijedu. Ryan je ranije izjavio da je kriv za drugostupanjsko ubojstvo svoje majke Barbare Ann Waite u ožujku, zbog čega neće moći biti osuđen na doživotni zatvor.

Strani mediji javljaju da je Ryan vježbao ubojstvo, a potom i snimio priznanje. Ryan tvrdi da je ubio svoju majku kako bi je spasio od gledanja onoga što će sljedeće učiniti. Naime, planovi su mu bili ubiti Trudeaua, a kasnije se predomislio da umjesto toga ubija studente.

Tužitelji su ovog tjedna otkrili da je dan nakon Ryanovog ubojstva Ryan spakirao tri puške, streljivo, 12 molotovljevih koktela, potrepštine za kampiranje i kartu s uputama za kolibu Rideau u Ottawi.

Navodno je krenuo na istok s namjerom da putuje 50 sati u svom automobilu kako bi na kraju ubio Trudeaua. No, na kraju se okrenuo Hope i umjesto toga razmislio o masovnom nasilju na Sveučilištu Simon Fraser. Te se noći predao policiji Vancouvera.

Ryan je spomenuo svoj plan da ubije Trudeaua u izjavi policiji, kao i u dijelovima svog dnevnika koji su pročitani na sudu. Ali nikada nije stigao do Trudeauove rezidencije, već se predao policiji.

Ostavio je majčino tijelo na mjestu gdje je žena pala nakon što ju je upucao, pokrio ga plahtom i stavio krunice i svijeće na klavir. Isprobao je molotovljev koktel u udaljenom području prije nego što je krenuo.

Tijelo nesretne žene pronašla je Ryanova sestra 1. travnja 2020. godine, nakon što joj majka nije odgovarala na pozive. “People” navodi da je Lisa Grantham rekla da joj je majka, oboljela od raka, bila “najbolja prijateljica”.

Prema psihijatrijskim izvješćima od prije nekoliko mjeseci, Ryan je imao “poremećaj upotrebe kanabisa”, kao i eskalaciju osjećaja mržnje prema sebi, depresije i poriva za nasiljem i samoubojstvom. Osjećao je i jaku krivnju zbog straha da će njegova majka saznati da je prestao pohađati Sveučilište Simon Fraser i da puši puno marihuane.

Ryan Grantham glumom se bavi od svoje devete godine, a osim uloge u “Riverdaleu”, radio je i na serijama “Supernatural” i “iZombie”, kao i na filmovima “Diary of a Wimpy Kid” i ” Imaginarij doktora Parnasa”. U “Riverdaleu” je njegov lik odgovoran za ubojstvo oca glavnog lika Archieja u prometnoj nesreći. Smrt je dodana scenariju iz nužde, nakon što je zvijezda Luke Perry, poznat po seriji “Beverly Hills”, iznenada preminuo u ožujku 2019. godine.

Previous articleIspovijest Hillary Clinton: ‘Sjećam se tih susreta nasamo s bahatim Putinom, uvijek bi preda mnom raširio noge…‘
Next articlePriznao je da je ubio brata, a onda je otkrivena tragična istina: Imali su dogovor koji tjera suze na oči

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here