Home Vijesti Ispovijest Hillary Clinton: ‘Sjećam se tih susreta nasamo s bahatim Putinom, uvijek...

Ispovijest Hillary Clinton: ‘Sjećam se tih susreta nasamo s bahatim Putinom, uvijek bi preda mnom raširio noge…‘

311
0

Američka političarka, spisateljica te bivša državna tajnica u mandatu Baracka ObameHillary Clinton, dala je veliki intervju za Financial Times.

Komentirala je među ostalim i rusku invaziju na Ukrajinu kazavši pritom kako se ne slaže s doajenom američke diplomacije Henryjem Kissingerom koji je nedavno izjavio da bi Ukrajina možda trebala ustupiti teritorij Vladimiru Putinu kako bi se rat okončao.

– Morate Kissingeru odati priznanje za dugovječnost, ako ništa drugo. On samo nastavlja. Nikada nisam mislila da Zbigniew Brzezinski ima romantičan pogled na Ruse kao Kissinger. Toliko cijeni svoj odnos s Putinom, kazala je bivša predsjednička kandidatkinja koju je na izborima 2016. porazio Donald Trump.

Prilikom pitanja o ruskom vođi, za kojeg je jednom dobacila da ‘nema dušu jer je bivši KGB-ovac’, vratila se na ‘njegovu ulogu’ na američkim izborima 2016., za koju vjeruje da je bila osveta za njezinu izjavu koju je dala kao državna tajnica 2012. u znak podrške prodemokratskim prosvjedima protiv njegova povratka na mjesto predsjednika Rusije.

Ispričala je anegdotu o večeri u restoranu u Londonu prije nekoliko godina, gdje su gosti raspravljali o mudrosti širenja NATO-a nakon Hladnog rata.

Nakon nekog vremena, konobar ih je prekinuo kazavši: “Prije nego što uzmem vašu narudžbu, ja sam iz Poljske i imam jednu stvar za reći: nikad ne vjerujte Rusima!”, s odobravanjem se prisjetila Clinton.

Potom je istaknula: “Uvijek sam vjerovala u proširenje NATO-a i smatram da su argumenti protiv toga u najboljem slučaju naivni, jer ono što smo vidjeli je pozitivan dokaz zašto je to bilo potrebno.”

Hillary je nedavno žestoko kritizirala ruskog predsjednika s kojim se tijekom svojeg mandata više puta susretala i kazavši pritom da ‘ne voli kritičare, pogotovo ako su žene’.

Sada je to ponovila dodavši da je Putin bio vrlo seksistički nastrojen prema njoj i da je jednom rekao da je “bolje ne raspravljati sa ženama”.

– Imali smo neke zanimljive, čak korisne interakcije nasamo, a onda bi novinari bili pozvani unutra i on bi rekao nešto uvredljivo o Americi. Zatim bi samo tim tempom nastavio. A da pojača dojam, namjerno bi raširio noge.

Po njezinom mišljenju, jedini realan put ruske pobjede u Ukrajini bio bi Trumpov ponovni izbor 2024.

– Da je Trump pobijedio 2020. godine, povukao bi se iz NATO-a – ne sumnjam u to, kazala je i dodala kako je općenito najvažnije pobijediti na idućim izborima jer je “alternativa previše zastrašujuća”.

Previous articleTko će biti prvak HNL-a? Evo što kažu kladionice!
Next articleZvijezda poznate serije ubio svoju majku, pa snimio priznanje: Spriječio je da vidi negov jezivi plan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here