Home Najnovije Učinio je da Messi poraste 10 cm, sada ga proklinje: ‘Neka Argentina...

Učinio je da Messi poraste 10 cm, sada ga proklinje: ‘Neka Argentina izgubi sve utakmice!’

154
0

Na papiru je utakmica protiv Saudijske Arabije trebala biti najlakša za Argentinu, pogotovo jer su još u skupini s Meksikom i Poljskom, no pokazalo se da su Saudijci sve samo ne lak zadatak pa Gaučosi imaju puno raditi u ostatku turnira kako bi prošli grupnu fazu.

Opći je dojam da je Messi na turnir stigao u vrhunskoj formi. No, prva utakmica to nije pokazala, pogotovo u drugom poluvremenu kada su anonimni Saudijci zaboravili na višestrukog osvajača Ballon d’Ora.

Zašto je Messi danas jedan od najboljih u povijesti zaslužan je njegov liječnik iz djetinjstva koji mu je kao dječaku obećao da će biti viši od Diega Armanda Maradone, a na kraju mu je i ispunio želju.

Liječnik je učinio sve da Messi dobije potrebnu visinu da postane nogometaš, a Diegu Schwarzsteinu duguje zašto je danas visok skromnih 170 centimetara.

“Leo me pitao hoće li dovoljno narasti da postane nogometaš. Odgovorio sam mu: ‘Ne brini, bit ćeš viši od Maradone. Ne znam hoćeš li biti bolji od njega, ali bit ćeš viši nego on.’ Na kraju sam bio u pravu. Maradona je imao 1,67, a Messi 1,69. To je manje-više ono što sam očekivao”, rekao je Schwarzstein prije nekoliko godina.

Odnos između njih ostao je fantastičan kroz cijeli život. Dok je bio u Barceloni, doktorov sin bio je redoviti gost u svlačionici Nou Campa.

No, sada dolazi pomalo šokantna izjava kojom je Schwarzstein rekao kako bi volio da Argentina izgubi sve utakmice na Svjetskom prvenstvu.

“Kao Argentinac, kao ljudsko biće, volio bih da izgube sve tri utakmice i ispadnu u prvom kolu. Zašto? Uvjeren sam da bi ova populistička vlada koju imamo ovdje iskoristila uspjeh Argentine na Svjetskom prvenstvu da prikrije stvari gore. Mogu najaviti devalvaciju valute onog dana kada momčad igra, kada nitko nije usredotočen na to.”

“Iskusio sam mnoge krize u ovoj zemlji, ali ova je najgora. Vladine brojke kažu da morate zarađivati ​​120.000 argentinskih pezosa mjesečno (oko 716 eura) da ne biste bili siromašni), a minimalna mjesečna plaća je 60.000 pezosa, pa oni koji imaju posao su siromašni.”

Schwarzsteina se donekle može razumjeti jer život ide dalje i nakon Svjetskog prvenstva, a eventualno osvajanje Svjetskog prvenstva samo bi prikrilo stvarne životne probleme Argentinaca.

Previous articleBorjan o poruci izbornika da će s**bati Hrvate? Naša stvar!
Next articleBenčić za jače oporezivanje iznajmljivača apartmana

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here