Home Vijesti 25 stanaca spriječeno u ilegalnom prijelazu granice

25 stanaca spriječeno u ilegalnom prijelazu granice

1080
1

Djelatnici Policijske uprave su u vremenu od 9. do 11. studenog policija zatekla dvadeset i pet stranih državljana koji su pokušali, odnosno namjeravali ilegalno prijeći državnu granicu. U pokušaju ilegalnog prelaska državne granice djelatnici granične policije su u četiri navrata u blizini graničnog prijelaza i mjesta Rupa zatekli pet državljana Sudana, starosti od 22 do 28 godina, dva državljana Eritreje, starosti 19 i 30 godina te po jednog državljana Irana, Iraka, Somalije, Afganistana, Malija, Obale Bjelokosti i Pakistana, starosti od 19 do 41 godine.

Svi zatečeni stranci privedeni su u Postaju granične policije Rupa gdje je utvrđeno kako se u većini radi o osobama koje su u Republici Hrvatskoj zatražile azil te samovoljno napustile prihvatilište kako bi ilegalno prešli državnu granicu prema zemljama Europske unije. Nadalje, za državljanina Irana je utvrđeno kako je u Republiku Hrvatsku ušao legalno s odgovarajućom vizom da bi potom ilegalno pokušao prijeći granicu s Republikom Slovenijom.

Sukladno odredbama Zakona o azilu protiv zatečenih stranaca podnijeti su optužni prijedlozi, dok je temeljem Zakona o strancima za državljanina Irana donijeto rješenje o protjerivanju iz Republike Hrvatske.

Isto tako policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka 9. i 11. studenog na riječkom željezničkom kolodvoru u dva su navrata zatekli pet državljana Alžira, starosti 18 do 44 godine te 22-godišnjeg državljanina Tunisa. Utvrđeno je kako se radi o tražiteljima azila koji su namjeravali ilegalno prijeći državnu granicu. Kod jednog od državljana Alžira policija je pronašla krivotvorenu talijansku osobnu iskaznicu te će po završetku kriminalističkog istraživanja biti kazneno prijavljen.

Jučer oko 15,00 sati delnička policija zaprimila je dojavu građana nakon koje je na cesti u Skradu zatečeno pet državljana Sirije, starosti 22 do 34 godine. Svi zatečeni stranci privedeni su u Policijsku postaju Delnice te je utvrđeno kako su na teritorij Republike Hrvatske ušli ilegalno te im je donijeto rješenje o protjerivanju temeljem kojeg su dužni napustiti Republiku Hrvatsku.

Previous articleSindikat traži hitan sastanak s Vladom o sudbini 3. maja
Next articleŽeljka Marković: Nisam kriva!

1 COMMENT

  1. Jasno mi je zašto treba loviti ilegalce pri pokušaju ulaska u RH, ali mi je malo nejasno zašto se trudimo uloviti jadnike pri izlasku? Samo nam padnu na teret, a da su ih pustili sada bi se Slovenci morali brinuti za njih.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here