Home Vijesti 38-godišnjak s riječkog lukobrana ukrao ribarski brod pa u more pobacao...

38-godišnjak s riječkog lukobrana ukrao ribarski brod pa u more pobacao stvari vrijedne stotine tisuća kuna!

555
0

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Rijeka kazneno je prijavljen 38-godišnji hrvatski državljanin pod sumnjom u počinjenje krađe.

Riječ je o osobi koja je prije par dana, između 26. i 28. lipnja, na riječkom lukobranu, s namjerom ostvarenja protupravne imovinske koristi, otuđio i otplovio s ribarskim brodom, tzv. „koćom”, marke „Calafuria“ u vlasništvu 62-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Tijekom kriminalističkog istraživanja spomenuto plovilo i počinitelja je jučer pronašla posada policijskog broda Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka na moru u blizini mjesta Beli na otoku Cresu. Počinitelj je priveden na kriminalističko istraživanje, a brod je dotegljen u luku Malinska na otoku Krku te će biti vraćen vlasniku.

Istraživanjem je također utvrđeno kako je 38-godišnjak s broda bacio deset oznaka kojima se na moru označava postavljena mreža stajačica. Ukupna materijalna šteta se procjenjuje na oko 330 000 kuna.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela krađe, osumnjičeni 38-godišnjak je uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predan pritvorskom nadzorniku.

Previous articleDvije riječke škole u top 3 projekta osnovnih škola ‘Digitalni inkubator’!
Next articleRusi se povukli sa Zmijskog otoka!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here