Home Mozaik 4 stvari koje često zaboravljate prati kod kuće

4 stvari koje često zaboravljate prati kod kuće

172
0
pexels pixabay 48889

U ovom posebnom razdoblju godine svi smo zauzeti proljetnim čišćenjem. No postoje 4 stvari koje skoro svi zaborave oprati u svojim domovima. Taman kada mislite da ste gotovi s pospremanjem i čišćenjem kuće, skrenete pažnju i nešto izostavite.

Nažalost, loše čišćenje moglo bi samo povećati nakupljanje prljavštine i klica, stoga morate biti oprezni! 

4 stvari koje ne čistite kod kuće

Svatko od nas ima tisuću obaveza i često smo u žurbi, puno pospremamo, ali uvijek nešto zaboravimo bilo zbog nedostatka vremena ili rastresenosti. Ono što se obično čisti su sobe, zatim kupaonica i sanitarije, spavaća soba, kuhinja i ploča za kuhanje, podovi i pločice, prozori i vrata, perilica rublja, perilica suđa, pećnica i zavjese, no ono što se zaboravlja su sitni predmeti.

4 stvari koje se ne čiste su: filter nape, jastuci, knjige i držači četkica za zube.

Znamo da je napa neizostavna u kuhinji, ona odvodi pare koje se oslobađaju tijekom kuhanja. Ali važno je oprati i filter, a ne samo vanjsku napu. Kako ga čistiti? Za čišćenje filtra jednostavno ga stavite u otopinu vruće vode i sredstva za pranje posuđa, dodajte i vinski ocat i nastavite s pranjem neabrazivnom spužvom ili mekom krpom.

Jastuci koje inače imamo na foteljama, krevetima, sofama moraju biti dobro oprani. Ako su od lateksa možete ih prati izravno u perilici rublja. Odlučite se za osjetljivo pranje, a umjesto omekšivača koristite ocat i limun. Postavite temperaturu na 30°C.

Obično peremo policu s knjigama, ali jeste li ikada čistili izložene knjige? Na njima se nakupi toliko prašine da ne možete ni zamisliti. Samo ih prijeđite krpom ili hvatačem prašine.

Na kraju, držač četkice za zube. Pazimo na čistoću kupaonske opreme i pribora, ali zaboravljamo čašu u kojoj se nalaze četkice za zube. Ne možete ni zamisliti koliko se klica i bakterija nakuplja unutra. Ispraznite je i očistite mekom spužvom, deterdžentom za suđe i octom.

Zapamtiti!

Kod kuće ne smijemo zanemariti čišćenje, pogotovo nekih predmeta koje ne koristimo često i koje zaboravimo oprati. Obično mislimo samo na velike predmete. Razmislimo o daljinskom upravljaču, bežičnim telefonima, prekidačima za napajanje, popis bi bio beskrajan! Ono što smo nabrojali, filter nape, knjige, držači četkica za zube i jastuci su stvari koje gotovo svi zaborave očistiti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here