Home Vijesti 50 prometnih nesreća prošlog tjedna, rekorder napuhao 2,17 promila

50 prometnih nesreća prošlog tjedna, rekorder napuhao 2,17 promila

596
0

Proteklog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 50 lakših prometnih nesreća, u kojima je devet osoba lakše ozlijeđeno.  

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 627.300 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su tri   pješaka, šest stranih državljana, ali i sedam alkoholiziranih vozača.

Alkotestirano je 299 vozača, od kojih je kod njih 31 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod jednog do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači).

Od alkoholiziranih vozača najviše, njih 18 je bilo u dobi iznad 35. godine života, dok ih je po sedam bilo u dobi između 18. i 25. godine života i između 25. i 35. godine života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,17 g/kg izmjerena je 37-godišnjem vozaču koji je 30. siječnja oko 17 sati na području Delnica prouzročio prometnu nesreću radi čega je prekršajno sankcioniran temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Upravljao je osobnim vozila marke Renault, delničkih registracijskih oznaka te uslijed brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolnika prešao preko prometnog traka i udario u zemljano uzvišenje, a zatim i u osobno vozilo kojim je iz suprotnog smjera upravljao 54-godišnji vozač.  koji je u ovoj prometnoj nesreći lakše ozlijeđen. Materijalna šteta nastala u ovoj prometnoj nesreći cijeni se na tridesetak tisuća kuna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here