Home Vijesti 62-godišnjak vidno alkoholiziran vozio Pehlinom bez vozačke dozvole koja mu je oduzeta...

62-godišnjak vidno alkoholiziran vozio Pehlinom bez vozačke dozvole koja mu je oduzeta prije dvije godine

51
0

Jučer oko 16 sati na području Pehlina u Rijeci policijska ophodnja je zaustavila osobno vozilo, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 62-godišnji hrvatski državljanin u vidno alkoholiziranom stanju.

Vozač se zaustavio tek na zvučne i svjetlosne znakove policije, a kada su ga policijski službenici htjeli alkotestirati, izričito je odbio taj postupak.

K tome je utvrđeno kako je 62-godišnjak upravljao vozilom bez vozačke dozvole koja mu je oduzeta još 2021. godine. Po uhićenju je priveden u I. policijsku postaju Rijeka te je protiv njega sukladno važećim zakonskim propisima podnesen optužni prijedlog.

Zbog počinjenih prekršaja predloženo mu je izricanje kazne zatvora u trajanju do 120 dana i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom u trajanju od najmanje godinu dana sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Također je nadležnom općinskom sudu predloženo, a temeljem Prekršajnog zakona, da se okrivljeniku odredi oduzimanje osobnog vozila kao sredstva počinjenja prometnih prekršaja.

Previous articleObjavljene nove izborne jedinice: Novi Vinodolski s Istrom, Matulji i Viškovo sa Siskom!
Next articleUkoliko imate veliki strah od zmija, nemojte gledati ovaj video: Kada vidite odakle izlaze, okrenuti će vam se želudac! (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here