Home Sport 7. Kolo MTB Zimske lige Istre i Kvarnera: Klasični Buzet se vratio

7. Kolo MTB Zimske lige Istre i Kvarnera: Klasični Buzet se vratio

1003
0

Vožnja oko starog grada Buzeta je klasik u zimskoj lizi, staza koja međutim ulijeva strahopoštovanje među vozačima. Domaćini iz BK Buzeta stazu su vrhunski pripremili i nije bila različita od prijašnjih godina, nekoliko kratkih spusteva i uspona i prolazi kroz gradske ulice čine posebnu ovu stazu. Nažalost loša prognoza i kiša koja je padala u subotu su stazu učinile još težom, ali ipak se četrdesetak hrabrih našlo na startu ovog klasika. Tokom utrke vozači su nekoliko puta prošli različite uvjete pa je kišica cijelo vrijeme čekala iza ugla i taman kada bi se malo osušili lagano ih polila, ali svejedno su svi uživali i cijeli došli do kraja uz navijanje brojne publike.
Sandi Bažon je nakon kratke pauze vratio se na staze zimske lige i odmah pokazao da se na njega treba uvijek računati, a čak sedam krugova je vodio ispred Dalibora Babića i Martina Ločnikara.
Najbrži kadet dana bio je mladi Lovro Matek (BK Zadar), Igor Stančić (KBBXS Adrenalina) je pobjednik u kategoriji Juniora dok Sandi Bažon (BBK Grožnjan) bio je najbrži senior. Kod Master A je Dalibor Babić (BK Buzet) završio na najvišoj stepenici kao i Bojan Ločnikar (Bikerepublic) u Masterima B. Najbrža seniorka bila Andrea Kiršić (BGK Tuškanac) ugodno iznenađenje za sve ljubitelje mtb-a. Erik Vorkapić (BK Grobnik) pobjednik je u kategoriji do 13 godina kao i Filip Zupanič (KD Melamin) kod mladića do 15. godine. U kategoriji e-bike Davor Davide je bio jedini natjecatelj dana.
U prvoj utrci dana na kraćoj stazi gdje su snage odmjerili mlađi bikeri pobjedu je osvojio na svom prvom nastupu sa samo 4 godine Timon Bobolanović u kategoriji U7, dok je mladi Marko Turčić (BBK Grožnjan) bio najbrži u kategoriji U11.

Previous articleLoše Primorje poraženo od desetkovanog Partizana i izgubilo šanse za F4
Next articleFOTO: Riječanima 3 zlatne medalje u kata prvenstvu Hrvatske

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here