Home Mozaik 8.mama i beba Učka maraton

8.mama i beba Učka maraton

1138
0

plakat2015Udruga za promicanje zdravog života SPIRITUS MOVENS u povodu Svjetskog dana sporta, dana 07. lipnja 2015. godine organizira tradicionalni 8. Mama i beba Učka maraton. Sudionici maratona su bebe koje roditelji guraju u kolicima ili nose u nosiljkama 7 kilometara uzbrdo, od restorana Dopolavoro do vrha Učke i natrag. Akcijom žele prenijeti poruku svim obiteljima o važnosti boravka u prirodi i rekreacije, i to već od najranije dobi.
O popularnosti maratona svjedoči i broj sudionika, koji je od početnih tridesetak u 2008., prvoj godini nastanka maratona, narastao na dvjesto trideset prošle godine. Ove godine očekuju barem dvjesto pedeset djece.
Prijave su u 9.00-09.45h,u isto vrijeme održavaju se edukativne radionice zubić vile,likovna radionica studenata Akademije primjenjene umjetnosti iz Rijeke i radionica Udruge Šarolija, a u 10h je start. Sudjelovanje se naplaćuje 10kn po djetetu, na prijavi se dobiju poklon paketi donatora,vodu,voće i na kraju maratona diplomu i medalju za sudjelovanje.
Tijekom prijave roditelji će moći zaigrati humanitarnu tombolu čiji prihod ide za našoj štićenici Nikii Ćaćić koja boluje od cerebralne paralize. Važno je napomenuti da se tombola podiže na povratku s cilja,u podnožju Učke.
Sponzori i donatori koji maraton prate od samog početka: Grad Opatija, PGŽ, PP Učka, Jana, JGL, Nestle, Hipp, Bauerfeind, Bio&Bio, Erste banka, Kućica na drvetu, Splitska banka, Školska knjiga,Radnik Opatija, Rauch, Cedevita, AWT International, Foto Revija, Foto Reflex Petrović i još mnogo drugih velikodušnih donatora koji sudjeluju u vidu tombola.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here