Home Vijesti A-tecov program restruktuiranja 3.maja je plagijat!

A-tecov program restruktuiranja 3.maja je plagijat!

2086
3

Predsjednica Radničkog vijeća 3. maja Nada Jelinić-Starčević na današnjoj je konferenciji za novinare optužila A-teca, odnosno investitora Mirka Kovatsa da je svoj plan i program restrukturiranja prepisao iz programa restrukturiranja koji je u 3. maju napravljen još 2008. godine.

Podsjetivši da se za odavanje poslovne tajne može dobiti dvije godine zatvora, Jelinić-Starčević je pozvala Kovatsa da nju osobno tuži za odavanje poslovne tajne jer je ona došla do njegovog plana.

– Sad se raspravlja o ponudi bogatog i uglednog Evropljanina koji za 3.maj daje jednu cijelu kunu ali je toliko snalažljiv da je ispunjavajući obavezne uvjete natječaja prepisao trećemajski Program restrukturiranja iz 2008. godine. Svih 127 stranica zajedno sa sadržajem. Kod nas, u odjelu Razvoja, dokumenti označeni kao poslovna tajna, čuvaju se pod ključem a dobiti ih mogu samo ovlaštene osobe što se strogo kontrolira, istaknula je predsjednica radničkog savjeta.

– Naš natječaj za privatizaciju je potpisala Vlada RH. Nas zanima koja bi bila reakcija Vlade Njemačke da netko iz Hrvatske dođe s ukradenim dokumentima iz BMW-a kupiti BMW. Možda smo mi u krivu kad mislimo da bi se to shvatilo kao omalovažavanje Vlade, možda je to u Evropi normalno, poželjno ponašanje. Plan restrukturiranja je 99 postotni plagijat. To možda i ne čudi budući da je Veljko Božić, zastupnik odnosno predstavnik tvrtke A-tec, bivši obavještajac, poručila je Jelinić Starčević i osvrnula se na policijsku prijavu protiv glavnog kooperanta 3.maja.

– Već nam je dosadilo ponavljati da naša brodogradilišta proizvode gubitke zbog načina na koji se država kao većinski vlasnik brine o svom vlasništvu. Od svih građana, traže se odricanja a naša država je zapravo jako bogata država. Toliko bogata da je donedavno dopuštala našem najvećem kooperantu da postavlja uprave po svom ukusu. 3.maj je bio krava muzara od koje su mnogi imali neusporedivo više koristi nego radnici. Gdin Mato Markanović ima pravo kad smatra da ne bi trebao plaćati iste poreze kao i drugi poduzetnici. Za njega su još nedavno važila druga pravila. Nedavno se gdin Končar koji je namjeravao kupiti 3.maj zajedno s gdinom Markanovićem dovezao pred upravnu zgradu u njegovom Mercedesu. Da je prvi krug privatizacije “uspio” sad bi gdin Markanović bio suvlasnik 3.maja. Zapravo, potpuno je nejasno zašto za 90 mil kuna nije sam kupio nekoliko brodogradilišta, Učku, Marjan i još ponešto. Šteta da i mi radnici nismo znali koliko nam je država bogata. Pa da se nismo snašli i godinama stavljali na hrpicu poreze na plaću.

Sada bi se na Povjerenstvu za praćenje privatizacije raspravljalo o našoj ponudi “3.maj trećemajcima”. Najviše našom zaslugom ova je krava muzara preživjela do danas ali nismo bili dovoljno snalažljivi. Zanima nas kakva bi bila reakcija njemačke vlade da netko iz Hrvatske dođe s ukradenim dokumentima iz BMW-a kupiti BMW. Plan restrukturiranja je 99 postotni plagijat. To možda i ne čudi budući da je Veljko Božić, zastupnik odnosno predstavnik tvrtke A-tec, bivši obavještajac, rekla je Jelinić-Starčević.

Aktualni predstavnici radnika u Nadzornom odboru 3. maja Roland Sušanj i Nikša Moreti javno su se zapitali zašto program iz 2008. nije bio dobar i nije dobio zeleno svjetlo, a sada je očito valjan kao sastavni dio Kovatseve ponude. Upozorili su i da još nije odobreno jamstvo za treću tranšu kredita za domaće brodare niti se odobrava sklapanje novih ugovora. To znači da se ubrzo može očekivati slanje radnika na čekanje i time proizvodnja dodatnih gubitaka. (rd)

Previous articleBez cenzure na Kastav film festivalu
Next articlePristup Facebooku preko kutije Ronhilla?!

3 COMMENTS

  1. 3.majci , stavite pod hipoteku svoje kuće , stanove , terene , vikendice , djedovinu , babovinu pa kupite vi “svoj” 3.maj.
    Svi su vam krivi samo ste vi nevini, napravite vi nešto ali ne da idete na ulicu i da nas pitate pare do vijeka, !!

  2. najbolje bi bilo da nada starčević dođe na celo 3.maja.i sve bi rijesila. npr. dala totalnu nogu svom bivsem muzu koji je nasao ljubavnicu i ostavio nadu. koja tragicna ljubavna prica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here