Home Mozaik Bez cenzure na Kastav film festivalu

Bez cenzure na Kastav film festivalu

462
0

Tridesetak filmova iz Hrvatske i svijeta očekuje gledatelje u tri dana drugog izdanja Kastav film festivala, koji kreće sutra u staroj kastavskoj gradskoj jezgri. Organizatori iz Centra mladih grada Kastva i kastavskog Savjeta mladih Matej Mostarac i Renato Stanković izjavili su za Novi list kako je festival od prošle godine prerastao u jedan ozbiljniji projekt.

Festival je u potpunosti besplatan za posjetitelje, a pokrenut je s ciljem slobodne razmjene ideja i informacija putem filmskog medija. Bit će prikazani svi prijavljeni uratci bez obzira na tehničku kvalitetu i tematiku. U obzir dolaze i amaterski i profesionalni filmovi, snimljeni mobitelom, kamerom, fotoaparatom ili na bilo koji drugi način. Ne postoji selekcija i cenzura, pod uvjetom da se poštuju ljudska prava i ne promiče rasna, rodna i nacionalna netrepeljitvost.

Prve projekcije počinju već u večernjim satima petka, a na programu su kratkometražni i dugometražni dokumentarni, animirani i igrani filmovi široke lepeze žanrova i tematika. Organizatori najavljuju i svjetsku premijeru jednog američkog filma. (HRT)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here