Home Biznis ACI marine osvojile čak četiri nagrade Nautičkog jedra 2022.

ACI marine osvojile čak četiri nagrade Nautičkog jedra 2022.

170
0
Autor: Tomislav Krišto/Cropix

Punat, 21. listopada 2022. –Danas je u marini Punat na otoku Krku održana svečana dodjela priznanja Nautičkog jedra za 2022. godinu. Čak četiri ACI marine osvojile su značajna priznanja, ACI marine Korčula, Dubrovnik, Cres i Rovinj.

Član Uprave ACI d.d. za financije, korporativno pravo i ljudske resurse dr. sc. Ivan Herak u uvodnom govoru istaknuo je kako mu je posebno drago što je ovogodišnje Nautičko jedro u fokus stavilo zelenu komponentu: „Živimo s morem i od mora te ga moramo čuvati. Također, moram naglasiti da je anketa Nautičkog jedra za nas vrlo vrijedna, a nagrade našim marinama jasno pokazuju smjer kojim valja ići i kojim idemo“.

Novinarska posada Nautičkog jedra ove je godine obišla Jadran od Dubrovnika do Umaga, oplovila 25 marina, 64 destinacije, više od tisuću nautičkih milja i napisala desetke novinskih stranica. Nakon obilaska marina i provedene ankete nautičara koji su ovog ljeta boravili u Hrvatskoj, otkrili su namkoje su se marine posebno istaknule.
ACI marina Korčula nagrađena je posebnim priznanjem za razvoj nautičkog turizma. Korčulanska se marina posebno istaknula nedavnom rekonstrukcijom lukobrana dugog 300 metara koji u sezoni osigurava glavninu vezova u marini. Rekonstrukcija lukobrana značajno je pojačala stabilnost i sigurnost ove luke nautičkog turizma što je i bio najvažniji cilj. Uz to, u ACI marini Korčula povećana je razina usluge postavljanjem nove električne i vodovodne infrastrukture, hidrantske mreže te poboljšana kvaliteta internetske mreže. Dodatno, budući da se marina nalazi u neposrednoj blizini gradskih zidina te je i sama jedna od žila kucavica grada, lukobran je obložen kamenom čime se marina u potpunosti uklopila u vizualni identitet grada, jadranski otočni biser, predivnu Korčulu.

ACI marina Dubrovnik osvojila je posebno priznanje za gastro marinu Jadrana, a ACI marina Cres za najbolju ponudu dodatnog sadržaja. Brončanim jedrom ovjenčana je marina Korkyra na Korčuli, srebrnim jedrom ACI marina Rovinj, dok je ovogodišnje Zlatno jedro osvojila marina Punat na otoku Krku.

Nagrađenima su čestitali predsjednica Uprave HanzaMedije Ana Hanžeković Krznarić, glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić, direktor Hrvatske turističke zajedniceKristjan Staničić, ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove Monika Udovičić, predsjednik Udruženja marina HGK Sean Lisjak te brojni drugi uvaženi uzvanici. Čestitkama se prilikom dodjele nagrada pridružio i član Uprave ACI d.d. za marketing, maloprodaju i investicije Josip Ostrogović zaključivši kako su ove nagrade plod zajedničkog rada i truda svih djelatnika ACI d.d.

Previous articlePolicajac koji je sudjelovao u potrazi za Lolom (12) otkrio jezive detalje: “Nismo smjeli prići lijesu”
Next articlePolicija pucala nakon derbija: ‘Napali policajce bocama, četvorica su ozlijeđena’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here