Home Biznis ACI svečano predao jedrilicu klase Optimist Jedriličarskom klubu 3. MAJ, namijenjenu za...

ACI svečano predao jedrilicu klase Optimist Jedriličarskom klubu 3. MAJ, namijenjenu za treninge i natjecanja mlađih uzrasta

665
0

Legendarni riječki jedriličarski klub, JK 3.MAJ bogatiji je za jednu važnu jedrilicu namijenjenu za treninge i natjecanja mlađih uzrasta. Nabavku jedrilicu klase Optimist za JK 3.MAJ sponzorirao je ACI d.d., najveći lanac marina na Mediteranu i regionalni nautički lider, koji tradicionalno podržava domaće sportske klubove i udruge uz poseban naglasak na vodene sportove i discipline te razvoj mladeži. Na svečanoj primopredaji, koja je održana u prostorijama Jedriličarskog kluba 3.MAJ, sudjelovali su član Uprave ACI d.d., Josip Ostrogović i predsjednik JK 3.MAJ, Vojko Gorše te članovi svih uzrasta ovog kluba koji je ujedno i jedan od sportskih simbola grada Rijeke i koji u svom sastavu broji oko 10 aktivnih natjecatelja u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

„Zahvaljujemo ACI-ju na prepoznavanju jedrenja u gradu Rijeci. Iako je Rijeka grad na moru, zapravo to još uvijek nije u punom smislu i zato se radujemo i nadamo nastavku suradnje s ACI-jem, koji će novom ACI marinom Rijeka u potpunosti otvoriti grad moru te na taj način stvoriti simbiozu lokalne zajednice, mora i jedrenja. Stoga u ime cijelog Kluba još jednom od srca zahvaljujem društvu ACI d.d. na prepoznavanju potreba Kluba i naših zajedničkih ciljeva“, poručio je predsjednik Jedriličarskog kluba 3. MAJ Vojko Gorše.

ACI d.d. je u ožujku ove godine započeo sponzorsku suradnju s JK 3.MAJ, čime je nastavljena desetljećima duga tradicija brige za zajednicu, uz poseban naglasak na podršku cjelokupnom nautičkom sektoru Republike Hrvatske. Kao jedan od najvećih domaćih zagovaratelja jedrenja kao sporta i načina života te zajednica koja je kroz svojih 40 godina poslovanja odgojila brojne generacije domaćih nautičara, a među njima i danas proslavljene olimpijce, ACI d.d. u suradnji s JK 3.MAJ vidi prirodno i kvalitetno partnerstvo. S tradicijom dugom punih 75 godina, JK 3.MAJ etablirao se upravo u razvoju mladih generacija jedriličara. Kao jedini jedriličarski klub u gradu Rijeci koji radi s djecom i ima školu jedrenja, kroz koju u ljetnim mjesecima obuči 30 djece od 7 do 14 godina, Klub u ovom trenutku broji desetak aktivnih natjecatelja u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Na tragu zajedničke misije i vodeći se zajedničkom krilaticom „Jedriti se mora“, nabavka jedrilice klase Optimist za mlađe uzraste zajednički je zalog za ispunjenje ovih obostranih ciljeva.

„Iznimno smo zahvalni na prilici da podržimo ovaj legendarni klub i jedan od sportskih simbola našeg grada upravo jedrilicom za treninge i natjecanja mlađih uzrasta te se veselimo budućim sportskim uspjesima do kojih će naši najmlađi sugrađani danas-sutra doći uz pomoć ovog plovila. Važno je naglasiti posebnost jedrenja kao sporta, koja leži prvenstveno u jedinstvenoj prilici za provođenje vremena na otvorenom i najzdravijem mogućem zraku, onom morskom, baveći se pritom dinamičnom tjelesnom aktivnošću koja je izuzetno kvalitetna za tjelesni razvoj i mentalno zdravlje – i to posebice kod mladeži. Veliko nam je zadovoljstvo u tome podržati i JK 3. MAJ ovom iskrenom gestom te se nadamo da će ih donirana jedrilica uspješno služiti dugi niz godina i da će u njoj uživati brojne generacije mladih jedriličara“, poručio je član Uprave ACI d.d., Josip Ostrogović koji je ovom prilikom u ime ACI-ja najmlađim članovima Kluba uručio i prigodne poklone.

Previous articleArmada pred stečajem
Next articleGurnuo suparniku prst u anus pa aktivirao VAR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here