Home Vijesti Ahmetović: Bivša šefica USKOK-a se dotaknula lika i djela Andreja Plenkovića

Ahmetović: Bivša šefica USKOK-a se dotaknula lika i djela Andreja Plenkovića

83
0

Saborska zastupnica SDP-a Mirela Ahmetović gostovala je u N1 Studiju uživo, gdje je komentirala aktualne društvene teme.

Sestrinski sindikat i Samostalni sindikat zdravstva najavili su veliki prosvjed medicinskih sestara, tehničara i nemedicinskog osoblja u zdravstvu za sutra na Zrinjevcu te upozorili da će početi s pripremama štrajka ako se ne udovolji njihovim zahtjevima. Ministar zdravstva Vili Beroš danas nije bio sa sindikatima za stolom.

“Nema onih toliko spominjanih reformi, ni u pravosuđu ni u zdravstvu. Koliko je puta ministar najavljivao reformu u zdravstvu pa se kao i svađao tada s ministrom Marićem jer je Marić morao krpati rupe jer nije bilo reformi. Vrištale su tada naslovnice kako se ide u reforme pa je čak i bilo nekih blijedih naznaka, no od te reforme ni ‘r’ do dana današnjeg”, rekla je Ahmetović. Nepostojeća je i reforma u pravosuđu.

“Dočekali smo bijeli štrajk sudaca, koji opravdavaju taj štrajk tako da žele osigurati neovisnost pravosuđa. Pa ja bih pitala gdje ste vi sve ove godine, ako vi sami koji jeste pravosuđe niste osigurali neovisnost, a ona ovisi isključivo o vama”, dodala je Ahmetović. Smatra da se jasno vidjelo kakvo je pravosuđe jučer na sjednici Odbora za pravosuđe o stanju u DORH-u i USKOK-u.

“Što je točno od toga, pokazala je Zlata Hrvoj Šipek na jučerašnjoj sjednici svojim nemuštim izmotavanjem, obrazlaganjem ostavke Vanje Marušić, jer mi ni danas ne znamo što je istina. Je li Marušić otišla na vlastiti zahtjev. iz osobnih razloga ili zato što je to od nje tražila glavna državna odvjetnica?

Sama Zlata Hrvoj Šipek je rekla da je Marušić prekršila proceduru, ali nije htjela protiv nje pokrenuti stegovni postupak, nego je ‘pucala’ na njen moral i tražila da odstupi ako hoće, ali baš i ne mora. Moja reakcija nije mogla biti drugačija nego kada sam pitala glavnu državnu odvjetnicu koga to pravi budalom”, nastavila je Ahmetović.

“Mogla bih još prihvatiti da radi budalom sebi ravnopravne, ali da radi budalama građane koji su jučer plaćali sve te ljude na odboru da postavljaju pitanja, pa i nju da odgovara… A ona je cijelo vrijeme otvoreno lagala.

Ovdje se Vanja Marušić dotaknula lika i djela Andreja Plenkovića kada je na vidjelo izašla korespondencija gdje se spominju njegovi inicijali, koju je ona proslijedila europskom javnom tužitelju, i tu leži sav problem. Sve je okej kad ga se ne dira. Kad ga se takne, onda se izmišljaju razlozi zašto ta osoba mora otići”, zaključila je Ahmetović.

Previous articleUkrajinci istjerali rusku brigadu iz Bakhmuta, Prigožin nazvao Putina šupkom?!
Next articleOdržana 46. državna Domijada u Rovinju

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here