Home Vijesti ‘Ajkule’ osudile bombaški incident u Krasici: Tražimo javnu ispriku SDP-ove vijećnice

‘Ajkule’ osudile bombaški incident u Krasici: Tražimo javnu ispriku SDP-ove vijećnice

1390
1

downloadUdruga Specijalne policije iz Domovinskog rata ‘Ajkula’ najoštrije osuđuje događaj bacanja eksplozivne naprave u dvorište obiteljske kuće gđe. Tamare Kojić i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom u naprijed navedenom događaju te dajemo punu potporu policijskim službenicima PU PG u pronalasku počinitelja tog kaznenog dijela.

U priopćenju za javnost ističu kako od prvih dana postojanja i do dana današnjeg Specijalna jedinica policije „Ajkule“ ima sjedište (bazu) na Kukuljanovu, odnosno na području Grada Bakra te kako njihova Udruga od osnivanja ima sjedište na Kukuljanovu, a ustrojena je kao županijska udruga sa aktivnostima na cijelom području Primorsko-goranske županije i Republike Hrvatske. Kako mnogi projekti koje Udruga provodi imaju karakter šireg društvenog značaja kako za članove udruge tako i cijelokupnu zajednicu, 2009.godine su uputili zamolbu Gradu Bakru za korištenjem kancelarijskog prostora u Domu kulture na Kukuljanovu, što im je i odobreno temeljem Odluke Gradonačelnika, a za navedni prostor od 10,26 m2 imaju Ugovor o korištenju.

U udruzi drže nedopustivim da se Specijalna jedinica policije Rijeka ‘Ajkula’ i Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata ‘Ajkula’ navode u tekstu političkih odnosa s političkim konotacijama u incidentnom događaju kao i ostalim dnevno političkim izjavama i aktivnostima gđe. Tamare Kojić: ‘Stresan događaj neopravdava gđu. Tamaru Kojić u iznošenju navedenih izjava s negativnim kontekstom o jednoj od elitnih postrojbi MUP-a RH kako u Domovinskom ratu tako i u ovo mirnodopsko vrijeme stoga tražimo javnu ispriku i najoštrije osuđujemo izjavu gđe. Tamare Kojić, u navodu da je takla ‘osinje gnijezdo’ govoreći o Specijalnoj jedinici policije ‘Ajkule’, te držimo da je ista izjava krajnje sramotna i nedopustiva pogotovo što je to izrekla vijećnica Grada Bakra i predsjednica SDP-a Grada Bakra. Nadalje, pitamo se, hoće li se bez ikakve šire reakcije na ovaj događaj, ovakvim neprimjerenim izjavama i dalje narušavati dostojanstvo hrvatskih specijalaca, ratnika i branitelja u cjelini ili ćemo imati zajedništvo da se u ovakvim trenucima okupimo i zajednički reagiramo u cilju zaštite općeg stanja sigurnosti u društvu, kao i zaštite i časti onih vrijednosti za koje su mnogi stradali i poginuli u Domovinskom oslobodilačkom ratu pri stvaranju naše jedine domovine Hrvatske’, zaključuje se u priopćenju.

Previous articleUgo Maranza: Samo zajedno do uspjeha
Next articleVažnost slučaja Perković: Je li UDBA stvorila Hrvatsku?

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here