Vijesti

Akcija mladih: Paraliziranje Gradskog vijeća je naše pravo i obaveza!

Akcija mladih: Paraliziranje Gradskog vijeća je naše pravo i obaveza!

dav

‘Nesposobni Obersnelov predsjednik vijeća, umjesto da prizna svoju grešku proziva oporbu jer mu ne drži većinu. Stvorio je toksičnu atmosferu i sada svoju nesposobnost, frustracije i povrijeđeni ego pokušava liječiti kažnjavanjem oporbe. Gospodin Poropat je očigledno nedorastao funkciji predsjednika vijeća i nakon samo dvije sjednice je pokazao kako je pritisak funkcije prevelik za njega’, stoji u najnovijoj izjavi za javnost Akcije mladih.
‘Zamislite samo scenu gdje HDZ-ov predsjednik Sabora tjera oporbu da im drže kvorum. Kakvi bi onda bili naslovi u Novom listu? Jeli bi se pisalo o staljinističkim metodama ili o tome da SDP-ovci piju u kafiću dok ruše kvorum?
Mi smo oporba. Ne trebate biti doktor političkih znanosti da bi znali zbrajati. Održavanje kvoruma je posao većine, a rušenje kvoruma je demokratski alat poznat i priznat svugdje osim u Sjevernoj Koreji. Pa SDP u svojim vlastitim stranačkim tijelima ruši kvorum. Doduše oni nisu toliko sposobni da im to i uspije.
Festival licemjera HNS-a
Gospodin Poropat, koji je u godinu dana uspio prozboriti punih 45 sekundi u Gradskom vijeću, našao se pozvan pričati o radu zastupnika u gradskom vijeću grada Rijeke. Gospodin 45 sekundi, dizač ruku, koji glasa pomoću šalabahtera, veliki radnik, se našao pozvan pričati o radu!?
Također, njegova kolegica, gospođa Morana Jokić, prebjeg s Burićeve liste, se našla pozvanom od nekog tražiti da prepusti mandat. Ona koja je najgrublje prevarila birače, odlučila je pozivati na vraćanje mandata osobu koja je direktno izabrana od građana našega grada, za razliku od ostalih joj kolega iz HNS-a. Pa neka ga slobodno vrati gospodinu Buriću, ako ima imalo morala i srama. Sigurni smo da će je i u tom slučaju imenovati u jednu od radni skupina koje troše 50.000 kn na razna “studijska putovanja”.
Gospodin Poropat i njegova stranka su se našli prozvanim dijeliti pravdu i pravicu, te pričati o moralu u gradskom vijeću grada Rijeke. Isti onaj HNS koji je na izbore izašao u koaliciji sa SDP-om, da bi brže bolje otrčao u koaliciju s HDZ-om. To je nevjerojatno licemjerje.

Nama je dosta pete kolone u Gradskom vijeću. Ili će izaći na svjetlo ili će izaći na izbore. Dosta je bilo kukavičkog skrivanja i kalkuliranja. Ili 19 ruku ili odluke neće ići na glasanje. Dok se god donose štetne odluke za grad od strane gradonačelnika i navodne većine u gradskom vijeću, mi ćemo sve dati od sebe da i dalje paraliziramo rad tog tijela, što je naše pravo i obveza.

Gradonačelnik se konstantno skriva iza svima poznatog lex šerifa, a postavljanjem nesposobnog gospodina Poropata fabricira političke krize. Podsjetiti ćemo samo da je prva kriza nastala kad je oporba pružila otpor povećanju komunalne naknade, dok je ova kriza nastala pokušajem novih zaduživanja gradskih tvrtki i otporom oporbe da se isto ostvari. I svaki put kad ne bude po volji „šerifa“ Obersnela izmišljat će se nove krize kako bi se opravdala potpuna nesposobnost Obersnelove uprave koja je dovela grad do nevjerojatnih 270 milijuna minusa.
Zato mi tražimo opoziv Vojka Obersnela i nove izbore, i za gradonačelnika i za gradsko vijeće jer dokle god gospodin Obersnel drži gradsku kesu u rukama biti će i političke trgovine. Građani grada Rijeke moraju pružiti otpor torbarenju i uljebljivanju, te neracionalnom trošenju njihovih novaca.
Nas nikada nije bilo, niti će biti strah izbora. Ukoliko građani žele nastaviti ovih pravcem, novih zaduženja, skuplje komunalne naknade, skupljih komunalija, vrtića, ukidanja besplatnih udžbenika za siromašne obitelji, onda ih molimo da ne glasaju za nas, jer mi na takvo vođenje grada nikad nećemo pristati. Drage volje ćemo ponuditi svoje mandate onima kojima pripadaju, a to su isključivo građani grada Rijeke’, zaključuje se u izjavi za javnost.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Lista za Rijeku predstavila mjere za ljepši i sigurniji grad

spMay 21, 2019

Kamion izgorio kod Drage

spMay 21, 2019

17-godišnjak jurio centrom, bježao policiji pa izazvao prometnu nesreću

spMay 20, 2019

Lančani sudar na autocesti A6 u pravcu Rijeke

spMay 20, 2019

Spitzenkandidat socijaldemokrata posjetio Rijeku

spMay 19, 2019

Politico: HDZ 5, SDP 3, ŽZ 1, Amst 1, Most 1

spMay 19, 2019

Prometna nesreća pored željezničkog kolodvora

spMay 19, 2019

Vedrana Rudan: Hod zakurac!

spMay 18, 2019

Darijo Vasilić novi stari predsjednik Primorsko goranskog saveza

spMay 18, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.