Home Vijesti Aktivisti Đukanovićevog protukandidata ulazak u 2. krug proslavili uz pjesmu Cece Ražnatović...

Aktivisti Đukanovićevog protukandidata ulazak u 2. krug proslavili uz pjesmu Cece Ražnatović Arkan (VIDEO)

115
0

Jakov Milatović iz Pokreta Evropa sad! veliko je iznenađenje predsjedničkih izbora u Crnoj Gori. Očekivalo se da će u bitku u drugom krugu protiv aktualnog predsjednika Mila Đukanovića izići Andrija Mandić iz prosrpskog Demokratskog fronta, što se na kraju nije ostvarilo. Mandić je doživio težak debakl zaostavši 10 posto glasova za Milatovićem. Očito je to da crnogorska politika vapi za novim licima, što je Milatović spretno iskoristio.

Ali dok je za jedne svjetlo na kraju tunela, za druge je Milatović desni populist i trumpovac koji obećava četverocifrenu plaću građanima države u kojoj u riziku od siromaštva živi više od petine stanovništva, odnosno 140.000 građana. Iako su građani hvalili njegove poteze, ekonomisti su smatrali da su reformske mjere Milatovića uvod u grčki scenarij u Crnoj Gori.

Pokret Evropa sad! dvojca Spajić/Milatović plod je vlade Zdravka Krivokapića. Milatović je u toj vladi od prosinca 2020. do travnja 2022. bio ministar ekonomskog razvoja. Vlada Zdravka Krivokapića formirana je pod pokroviteljstvom Srpske pravoslavne crkve, odnosno danas pokojnog mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

U Krivokapićevoj vladi, Milatović je s Milojkom Spajićem, ministrom financija i socijalne skrbi, kreirao ekonomski projekt Evropa sad. Njime je ukinut doprinos za zdravstvo, povećana minimalna plaća s 250 na 450 eura, dok je prosječna plaća s 530 porasla na 670 eura. Projekt je navodno osmišljen u Beogradu pa im dio crnogorskih medija spočitava veze sa Srbijom i politikom ‘srpskog sveta’. Oni to odbacuju.

Ipak, društvenim mrežama se širi snimka iz stožera ‘Evropa sad’ uz lake note Cece Ražnatović Arkan, udovice ratnog zločinca Željka.

Previous articleTurčin Srbinu odbio pružiti ruku, nemila scena na utakmici: Tadić na stupu srama zbog trake (VIDEO)
Next articleJuranović: Jedva čekam povratak na Poljud

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here