Home Vijesti Alarmantno stanje u PGŽ: Epidemiolozi tvrde da žarišta nisu škole i radna...

Alarmantno stanje u PGŽ: Epidemiolozi tvrde da žarišta nisu škole i radna mjesta!

1435
3

Unatoč današnji rekordnim brojkama u PGŽ, bolnički sustav dobro se za sada nosi s tim rastućim brojevima. Epidemiolozi drže pod kontrolom zarazu u nekoliko domova za starije osobe, a naglašavaju da žarišta širenja Covida-19 nisu ni tvrtke, a ni škole. Čini se da se u poslovnim subjektima i školama dobro poštuju mjere koje propisuju epidemiolozi, da se drži distanca i da se ti prostori provjetravaju. Prema analizi epidemiologa, zaraza se najviše proširila na mjestima gdje građani provode svoje slobodno vrijeme, na treninzima sportskih klubova, probama zborova i sličnim mjestima, izvijestila u Dnevniku HTV-a HRT-ova novinarka Odri Ribarović. Žarišta epidemije prema istoj procjeni nisu poslovni subjekti i škole.

Prema epidemiologu Dobrici Rončeviću, epidemija se sada najviše širi u obiteljskom krugu gdje jedan zaraženi član zarazi nekoliko drugih osoba s kojima boravi.

3 COMMENTS

  1. Znači kao većina ide na zborove i sport moš mislit..Prvo su rekli da je zaraza najviše na poslu, a sad odjedanput nije. Sad nije ni posao, stariji isto kao nisu zastupljeni, ni škole.

  2. Totalna pogreška, Škole, trgovačke centre i kafiće pod hitno treba zatvorit ako se mislimo riješit ove pošasti!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here