Home Mozaik Alen Vitasović zatvara Stereo Dvoranu

Alen Vitasović zatvara Stereo Dvoranu

1273
1

Zatvaranje koncertne sezone u Stereo Dvorani rezervirano je za pravi plesnjak i nastup Alena Vitasovića, istinske legende ovih prostora. Glazbenik koji svira nekoliko instrumenata, vokalist, slikar, osoba koja zasigurno dobiva puno manje pozornosti nego što to zaslužuje kao samostalni umjetnik. Alen je već sa 5 godina počeo pokazivati zanimanje za harmoniku, s 12 godina je osnovao svoj prvi glazbeni sastav te je završio i srednju muzičku školu u Puli, specijalizirano, odjel saksofon i klavir. Nakon toga, nastupa u raznim bendovima u Hrvatskoj, Sloveniji i po Europi, gdje je stekao veliko iskustvo i naučio se služiti sa još nekoliko instrumenata (gitara, flauta, bubnjevi). Početak njegove solo karijere, 1993. obilježila je pjesma “Ne moren brež nje” te ubrzo postaje jedan od najpopularnijih i najuspješnijih hrvatskih izvođača u tadašnje vrijeme. Uskoro osniva i vlastiti bend “Superfree”, s kojim uživo promovira svoje pjesme i svira širom Hrvatske, Slovenije, BiH, SAD, Njemačke. Odlukom predsjednika Republike Hrvatske Franje Tuđamana, 1997. godine dobio je Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobit doprinos kulturi Hrvatske. Alen trenutno iza sebe ima 7 samostalnih albuma, otpjevao je više dueta sa poznatim izvođačima iz Hrvatske i inozemstva, surađivao je i s najboljim hrvatskim autorima, aranžerima, tekstopiscima i producentima kao Nikša Bratoš, Duško Mandić, Stipica Kalogjera te Livio Morosin s kojim je i započeo svoju profesionalnu karijeru.

Osim svega toga, on je i aranžer i producent većine svojih pjesama te je pomoću svojih pjesama približio i popularizirao istarsku čakavicu širem hrvatskom slušateljstvu.

Nakon koncerta očekuje nas već provjereno dobar party u režiji dvojca DJ Bonko Šar & Maki i Limuna, koji će nas svojom selekcijom hitova devedesetih vratiti u zlatne godine Alenovog stvaralaštva, u dane kada je Alen Vitasović bio glavna zvijezda hrvatske estrade. Ove srijede 06. lipnja, očekujte ples do jutra uz pregršt bezvremenskih hitova. Cijena ulaznice je 25kn u pretprodaji (Tunel & Dallas), 35kn na ulazu.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here