Vijesti

Alkoholizirani vozači uzrokovali 3 teško i 3 lakše ozlijeđene osobe ovog vikenda

Alkoholizirani vozači uzrokovali 3 teško i 3 lakše ozlijeđene osobe ovog vikenda

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 29 prometnih nesreća, u kojima su tri osobe teško i tri osobe lakše ozlijeđene.

Prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama dogodile su se na području Rijeke, Crikvenica i Ičića, a ozlijeđeni su 82-godišnji pješak te dva vozača motocikla u dobi od 56 i 35 godina. Vozač motocikla, starosti 35 godina spomenutim vozilom je upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,88 g/kg te izgubivši nadzor nad motociklom popeo se na nogostup gdje je udario u betonski stup i pao na kolnik.

U prometnoj nesreći bez ozlijeđenih osoba, 13. listopada oko 16.30 sati na području Kastva sudjelovao je 28-godišnjak koji je osobnim vozilom upravljao s koncentracijom alkohola od 1,66 g/kg te udario u teretno vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera.

Pod utjecajem alkohola od 1,64 g/kg, u prometu u Rijeci na Titovom trgu 12. listopada ujutro policija je zatekla i 42-godišnjeg vozača osobnog vozila, koji je vozilom upravljao iako je prethodno isključen iz prometa. Zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja i ugrožavanjem sigurnosti prometa zadržan je u službenim prostorijama policije.

Vozač osobnog vozila, slovenski državljanin u dobi od 71 godine zaustavljen je navečer 12. listopada u Krku, a izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,62 g/kg, dok je u Cresu iza ponoći 14. listopada zaustavljen 40-godišnji vozač teretnog vozila s koncentracijom alkohola od 1,03 g/kg.

U ovom razdoblju policija je na području Rijeke i Lovrana zatekla i dvojicu vozača osobnih vozila, starosti 64 i 26 godina koji su iako vidno pod utjecajem alkohola odbili provjeru alkoholiziranosti.

Odgovarajuću provjeru odbio je i 18-godišnji vozač osobnog vozila, zatečen 14. listopada oko 20.30 sati na području Malinske s nekoliko grama marihuane.

I ovog vikenda u prometu su zatečeni vozači koji su upravljali vozilima prije stjecanja prava, pa tako i 35-godišnjak, koji je na području Lovrana 14. listopada bez položenog vozačkog ispita upravljao osobnim vozilom kojem je isteklo važenje registracije.

Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te drugih zakona kojima su regulirani prekršaji koje su počinili.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Predstavljanje obnovljene povijesne vodospreme Podvežica

spMarch 21, 2019

Obersnel zadovoljan komunalnim redarima, grad nabavlja kamere za kažnjavanje nepropisnog parkiranja

spMarch 20, 2019

S otuđenim vozilom prouzročio prometnu nesreću

spMarch 20, 2019

FOTO: Znanstveni skup ‘300 godina proglašenja Rijeke slobodnom lukom’

spMarch 19, 2019

U parku u Rijeci curicu i dječaka napao nožem, objavljeni detalji

spMarch 19, 2019

28-godišnjak vozio Bmw Zg oznaka i napuhao 2,17 promila!

spMarch 19, 2019

Snježna mećava na Učki

spMarch 18, 2019

Svečanom akademijom obilježeno 300 godina od proglašenja Rijeke slobodnom kraljevskom lukom

spMarch 18, 2019

Vozio ‘alfu’ s 2,11 promila pa udario u teretno vozilo

spMarch 18, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.