Home Vijesti Amerikanci u utrci za 3.maj i Kraljevicu

Amerikanci u utrci za 3.maj i Kraljevicu

1440
0

Na listu potencijalnih kupaca hrvatskih brodogradilišta upisala se i vodeća svjetska kompanija u gradnji vojnih brodova, američki Northrop Grumman. Northrop Grumman je korporacija koja, osim brodogradnje primarno za vojnu industriju, u svom sastavu ima i proizvodnju zrakoplova, satelita i radarskih sustava. Kompanija zapošljava više od 200.000 ljudi, a na njihovim navozima izgrađeni su i svi nosači aviona za američku ratnu mornaricu.

Oni su zainteresirani za Kraljevicu i 3. maj. Nakon ulaska Hrvatske u NATO, očigledno i njihova vodeća kompanija u gradnji američke vojne flote ne želi propustiti pruženu prigodu za vlastito pozicioniranje na našoj obali Jadrana.

Premda je do kupoprodaje još daleko, trenutačno je najaktivnija licitacija interesa, a HFP već sasvim solidno trži s prodajom ponudbene dokumentacije. Samo jučer otkupljene su četiri ponude, u njima i prva za pulski Uljanik, donosi Slobodna Dalmacija.

Ako se prodaja ponudbene dokumentacije nastavi ovim tempom, mogle bi se i obistiniti procjene Lea Begovića, državnog tajnika u Ministarstvu gospodarstva, koje je iznio na temelju razgovora s investitorima prije raspisivanja natječaja, da bi se za svako brodogradilište moglo javiti tri do šest potencijalnih kupaca. (hrt)

Previous articleAutotrolej poskupljuje cijene karata
Next articleZavršilo Ljeto u Starom gradu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here