Home Sport Ana Jelušić uoči Jadranskog slaloma: Tko ne bi volio skijati i gledati...

Ana Jelušić uoči Jadranskog slaloma: Tko ne bi volio skijati i gledati more

1081
0

Ana Jelušić je zbog jakoga kašlja morala prekinuti nastupe na Otvorenom prvenstvu Švicarske u St. Moritzu, zahtjevni superveleslalom »podsjetio« ju je na astmu. Poslije kratkog oporavka u Rijeci skije i putne torbe već su bile spremljene za polazak u Sloveniju, ali zbog jake upale glasnica u posljednji trenutak trener Zoran Sobol i Ana odlučili su da je najbolje produžiti oporavak. Dva dana kasnije Ana se javila – šaptom. Prva favoritkinja slaloma za prvenstvo Hrvatske, što se vozi u petak, te Jadranskog slaloma za dame u subotu, ni ne pomišlja da bi mogla preskočiti utrke na Platku. Prije tri godine ukočio joj se vrat, sada su u pitanju glasnice…

– Izgleda da me prati nekakav peh što se tiče utrka na Platku, tijelo odbija nastupati! Šalim se, ali tako nekako ispada – kaže Ana Jelušić. – U nedelju sam trebala otputovati na prvenstvo Slovenije, ali s obzirom na situaciju odlučili smo ostati doma kako bih ozdravila. Svakako ću pokušati nastupiti na Platku. Da ne ispadne da ga namjerno izbjegavam. Treći sam dan bez glasa i nadam se da će krenuti na bolje. Ako ne bude, u dogovoru sa Zoranom odlučit ćemo hoćemo li riskirati ili ne.

Oko Radeševa se jučer sve zabijelilo, pao je novi snijeg. Prava idila, koju Ana odavno nije vidjela.

– Na žalost, ne znam kada sam posljednji put vozila utrku na Platku, vjerojatno negdje u dječjim kategorijama. Trening? Ta nam mogućnost nikada nije bila ponuđena. Čak i kada na Platku ima snijega uvjeti su dobri, mi moramo u inozemstvo. Mislim da sam pred nekih šest, sedam godina jedno jutro otišla na Platak na trening, ali ispostavilo se da je to nemoguće pa smo odustali. Bilo bi predivno da bar ponekad možemo trenirati kod kuće. Platak će za mene uvijek biti poseban, ali sumnjam da će neka ozbiljnija suradnja biti moguća u neko skorije vrijeme. A da bih voljela skijati i gledati more… Pa tko ne bi? Za sada sam to osim na Platku doživjela samo u Sierra Nevadi – kaže Ana.

Četvrto mjesto u Garmisch-Partenkirchenu i šesto u Semmeringunjena su najbolja ostvarenja sezone u Svjetskom kupu, dok je na Svjetskom prvenstvu u Val d’Isereu Riječanka bila sedma. I Ana je vjerojatno očekivala barem malo više, barem jedno postolje. Možda je nešto »ostavila« za iduću, olimpijsku sezonu. Poslije završnice Svjetskoga kupa Ana je nastupala na Otvorenom prvenstvu Švicarske u St. Moritzu. Vozila je dva spusta, super-kombinaciju i superveleslalom.

– Bilo je super! Trebalo mi je nekoliko tih »opuštenih« utrka nakon sezone. Nismo imali nikakvih očekivanja, to su discipline u kojima nemam gotovo nikakvog treninga ni iskustva pa je bilo jako zanimljivo koliko mogu napredovati sa svakim novim treningom. FIS bodovi nisu bili primarni u cijeloj priči, ali sam ih svejedno nešto poboljšala u spustu i superveleslalomu, te napravila prve bodove u kombinaciji. Sve u svemu, pokušat ćemo voziti još koju utrku brzih disciplina prije nego što završimo sezonu – kaže Ana, prva dama dvaju slaloma na Platku. Kod skijaša listu sudionika predvode Ivica Kostelić i brončani u super-kombinaciji sa Svjetskog prvenstva u Val d’Isereu Natko Zrnčić-Dim. Od stalnih sudionika Svjetskoga kupa dolazak su najavili Slovenac Mitja Dragšič, Kilian Albrecht, Austrijanac koji vozi pod bugarskom zastavom, te Urs Imboden, Švicarac koji vozi za Moldaviju. Sve to garantira spektakl na Radeševu, na prvenstvu Hrvatske u petak, te dan kasnije na iznova rođenom Jadranskom slalomu. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here