Home Vijesti Analitičar o izborima u PGŽ: Ukoliko Koljanin uđe u drugi krug, moglo...

Analitičar o izborima u PGŽ: Ukoliko Koljanin uđe u drugi krug, moglo bi biti vrlo tijesno!

125
0

Nakon duge neslužbene predizborne kampanje za lokalne izbore koji su napetiji nego ikada s obzirom na smjenu vlasti u četiri velika grada, dolazimo i u zadnji tjedan kampanje koji će se završiti glasovanjem u nedjelju 16. svibnja.

Sve su oči uprte u izbore za gradove, ali i u županijama se vodi žustra borba za osvajanje vlasti.

Trenutno stanje i izglede pojedinih stranaka u županijama, za Dnevno su komentirali politički analitičari Davor Gjenero i Tomislav Stipić.

“SDP je u Slavoniji u defenzivi već dulje vrijeme, oni sada plaćaju cijenu dugogodišnjeg nerada. Što se Primorsko – goranske županije tiče, Komadina prvi puta neće pobijediti u prvom krugu, njemu potpora pada, ali mislim da je još dovoljno jak da u drugom krugu potvrdi mandat. Ukoliko u drugi krug s njim uđe Marinko Koljanin, moglo bi biti vrlo tijesno; zbog toga Komadina mora navijati za HDZ-ovog kandidata Garija Cappellija jer HDZ nema šanse u Primorsko – goranskoj županiji. SDP će potvrditi župana i u Krapinsko – zagorskoj, prilika za njih otvara se u Zadarskoj, ZAGREBAČKOJ I Koprivničko – križevačkoj, koje sam već spomenuo, a posebno u Dubrovačko – neretvanskoj županiji gdje su jednom već i imali župana. Sada tamo imaju nezavisnog kandidata Roka Tolića koji bi mladosti i energijom mogao ugroziti već pomalo umornog Nikolu Dobroslavića iz HDZ-a, koji je mandate odradio korektno, ali ušao je već u godine i pitanje je koliko može pratiti tempo. Mislim da su SDP i Most trebali upravo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji napraviti test za suradnju na višoj razini i istaknuti zajedničkog kandidata. U tom slučaju gotovo sam siguran da bi uspjeli smijeniti HDZ”, rekao je Stipić.

Previous articleTomića iznervirala 3 autogola!
Next articleZa 5 dana nova pravila u korištenju WhatsAppa!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here