Home Sport Anas u Dinamu, Ahmad u Hajduku?

Anas u Dinamu, Ahmad u Hajduku?

1134
0

Riječkim kuloarima odjeknula je bomba: Anas Sharbini karijeru nastavlja u »Dinamu«, a njegov brat Ahmad u »Hajduku«! Cijena rastanka s voljenim gradom i klubom uopće nije mala, Anas bi u Maksimiru trebao zarađivati 500, a Ahmad na Poljudu 400 tisuća eura po sezoni. Što dobiva »Rijeka«? U Ahmadovu slučaju odštetni iznos se ne spominje, izvršni dopredsjednik »Dinama« navodno je za Anasa spreman Riječanima platiti nešto više od dva milijuna eura. Što kažu odgovorni na Kantridi?

– Ne mogu ni potvrditi ni demantirati takve navode. Uostalom, takve priče nisu od jučer. Vjerujem da bi mnogi klubovi u svojim redovima željeli vidjeti naše najbolje igrače. Međutim, ništa vam konkretno po tom pitanju ne mogu reći. Anasu i Ahmadu ponudili smo nove ugovore, koji su, u situaciji u kojoj se nalazimo, itekako prihvatljivi. Međutim, budući da ih oni još uvijek nisu potpisali, postoji opcija i da ostanu i da odu s Kantride – ističe predsjednik riječkoga prvoligaša Ivan Vanja Frančišković, koji tvrdi da u klub još nisu stigle službene ponuda za Sharbinije. Pritom, međutim, nije mogao zanijekati da često razgovara s izvršnim dopredsjednikom »Dinama« Zdravkom Mamićem.

– Nas dvojica se čujemo, razgovaramo – kaže Frančišković. – Vidjeli smo se i popričali tijekom nedavne utakmice između »Rijeke« i »Lokomotive« na Kantridi. Da je stigla konkretna ponuda za Anasa, Mamić i ja bismo se onda dogovarali o transferu. Ovako mogu samo reći da postoje priče, iako nije isključeno da Anas ode u »Dinamo«. Međutim, isto tako nije isključeno da obojica odu u »Dinamo« i da obojica ostanu na Kantridi. Dok traje prijelazni rok sve su opcije otvorene. Ako to o čemu me pitate ima realno uporište, onda će ta ponuda vjerojatno doći. U svakom slučaju, mi ćemo u bilo kojoj varijanti gledati da eventualni transfer bude u interesu kluba i igrača. Budući da se bliži završetak prijeklaznoga roka, vrlo brzo ćemo biti pametniji.

Iako je osnovna odlika suvremenoga poslovnog čovjeka da ne smije miješati posao i osjećaje, direktor riječkoga prvoligaša Mario Rubeša ovih dana ne zna kamo bi iz svoje kože: sanja o velikoj »Rijeci«, a svjestan je da će klub teško preživjeti bez izvanrednog financijskog impulsa. Bez obzira na sve, teško se miri s činjenicom da bi Ahmad i Anas Sharbini mogli ojačati konkurenciju.

– Ako već moraju otići, onda sam ja uvijek radije za inozemni transfer. Najgore je ostati bez najboljih igrača i ojačati konkurenciju. Međutim, isto tako moramo se pomiriti s činjenicom da je klub u teškoj financijskoj situaciji. Ako već budemo primorani prodavati igrače, ja sam za to da pustimo samo Anasa. U tom smjeru moram istaknuti da smo vrlo blizu dogovora o produženju ugovora s Ahmadom – istaknuo je Rubeša.

Priča najboljega strijelca »Rijeke«, Ahmada Sharbinija, malo je drukčija.

– Trebam najprije vidjeti što će biti s Anasom – kaže Ahmad. – Rekao sam i klupskim čelnicima kad smo počeli pričati o novom ugovoru, najrpije želim da mi »Rijeka« vrati dug, a onda se možemo dogovarati o uvjetima novoga ugovora. Okvirno, recimo da razlike nisu velike. Dakle, nismo daleko od dogovora, ali tek smo počeli pregovore. Mislim da se možemo dogovoriti čak i ako Anas ode iz kluba. Ahmad u »Hajduku«? Čuo sam neke priče, ali nitko me nije kontaktirao. Kažete da se spominje godišnja plaća od 400 tisuća eura? Veliki novci…(novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here