Home Vijesti ANKETA: Što mislite o petokraki na riječkom neboderu?

ANKETA: Što mislite o petokraki na riječkom neboderu?

3615
3

Najava da će na Dan oslobođenja Rijeke 3. maja na vrhu Riječkog nebodera, u okviru EPK programa Doba moći, biti postavljen rad multimedijalnog umjetnika Nemanje Cvijanovića Spomenik crvenoj Rijeci, užarila je društvene mreže. Riječ je o betonskoj i željeznoj konstrukciji u obliku zvijezde petokrake.

Cvijanović ovom intervencijom simbolički vraća zvijezdu na mjesto na koje je postavljena u povodu antifašističke pobjede i oslobođenja Rijeke u svibnju 1945.godine, pojasnila je informaciju direktorica tvrtke Rijeka 2020 Emina Višnić.

“Spomenik će biti napravljen od betona u kojem će biti 2800 krhotina crvenih stakalaca koji simboliziraju broj pogiunulih u obrani i borbi za slobodu grada Rijeke. Sam spomenik je simbolički otporan na moguće devastacije”, rekla je Višnić.

Što mislite o petokraki na riječkom neboderu?

3 COMMENTS

  1. ispod crvene zvijezde petokrake ubijali su se ljudi, tjerali se drugi i drugaciji te se useljavalo dosljake koji uzdizu diktatore i ubice neduznih ljudi, ispod crvene zvijezde petokrake tjeralo se druge i dugacije iz Fiumea i bacalo ih se u fojbe a ekstremna crveno fasistaicka vlast u PGZ i Rijeci ovim samo zeli poruciti da drugi i drugacijima nema mijesta u leglu crvenog fasizma gdje se idalje slave ubojice diktatori, viore zastave krvnika, idalje pljacka, zivi na poluistinama gdje je sve laz i propaganda, to prestavlja crvena petokraka zvijezda u Fiumeu, a zvati nekoga maloumnikom jer razmislja drugacije tj. kao cijeli normalni svijet samo govori tko je naseljen nakon protijerivanja i ubijanja domicilnog stanovnistva i u sto je Fiume pretvoreno.

  2. Doris samo maloumnicima ne smeta crvena petokraka pod kojom je napravljeno više zločina nego dok je nacizam vladao što je i povijesno dokazano. To kaj veliš ne bi nas bilo su budalaštine, tu smo odavno i svoju državnost nosimo još od doba kralja Tomislava. Nažalost još je puno ispranih mozgova koji ne mogu to sagledati zašto je ta država propala i zašto se dogodio rat 90′-ih. Crvenu petokraku instalirati je isto kao kad bi se instalirao kukasti križ ili U oblik oznake ustaškog režima tad bi svi vi koji ovako razmišljate skakali na zadnje nogice. Zato te lijepo pozdravljam uz vojni usklik s kojim smo branili Hrvatsku od četničko-jugo armije. Za Dom, Spremni! (to ne podržava ustaški režim u kojem je službeno bilo Za dom i poglavnika, spremni! To označava da smo spremni podnjeti žrtvu za svoji dom koji branimo, Hrvatska nikad nije napadala susjedne države navek je samo svoje branila to se može kroz povijest vidjeti) ZDS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here