Home Vijesti Apel iz Rijeka prometa: Koristite javni prijevoz

Apel iz Rijeka prometa: Koristite javni prijevoz

1300
3

Iako su svima puna usta krize i besparice, Riječani još uvijek imaju dovoljno novca za trošenje. Naime, popularna riječka šetnica – Korzo i sve prometnice koje vode u centar grada kao i one koje vode do trgovačkih centara, već su danima pod opsadom automobila i kupaca koje, čini se, ni dugotrajno stajanje u koloni ili beskonačna potraga za slobodnim parkirnim mjestom nije pokolebalo u nakani da obave predblagdanski šoping.
    Premda se tijekom jučerašnjeg prijepodneva do grada dolazilo bez većih zastoja, tijekom poslijepodnevnih sati gužve su se pojačavale, i to uglavnom na Škurinjama i Pećinama, odnosno u blizini trgovačkih centara. Međutim, gužvi je bilo i na ostalim prometnicama, odnosno u Vukovarskoj ulici, te kod Željezničkog kolodvora i nadalje na Pomeriju i u Adamićevoj, a promet su regulirale jedinice prometne mladeži. Naši čitatelji zvali su redakciju i obavještavali nas o gužvama na Škurinjama, gdje rotor jednostavno nije mogao izdržati svu silu automobila, te se na ulazak u kružni tok čekalo po petnaest minuta i to s obje strane, odnosno iz Osječke ulice i sa strane naselja Škurinje. Gužvi je bilo i na Zametu gdje se vozilo doslovno dvadeset na sat, a kolone su se mogle vidjeti i na Novoj cesti na Krnjevu, te duž Čandekove ulice.
    Treba napomenuti kako u prilog već uobičajnim predblagdanskim gužvama u našem gradu ove godine idu i radovi u Cindrićevoj ulici, koja unatoč obećanjima i najavama još uvijek nije u funkciji, te se sav promet odvija obilazno oko Delte, odnosno čepovi nastaju u Ulici Ivana Zajca, Ribarskoj, te Andrije Kačića Miošića, te radovi na izgradnji drugog traka riječke obilaznice zbog čega se promet ovim koridorom odvija usporeno, te uz prekide.
    U Rijeka prometu ističu kako jučer ipak nisu zabilježeni veći zastoji, te napominju kako se ipak najveći prometni krkljanac očekuje tijekom današnjeg dana kada mnogi naši sugrađani rade skraćeno, ili u zadnji čas obavljaju šoping. Poučeni iskustvom iz ranijih godina u Rijeka prometu su apelirali na sve one koji danas namjeravaju u grad da ne idu osobnim automobilima, već da koriste javni gradski prijevoz. (novi list)

3 COMMENTS

  1. NEKA OBERSNEL KORISTI JAVNI PROMET ZAJEDNO SA NIKOLOM MODRIĆEM. tO SU VIZIONARI PROMETNE POLITIKE GRADA, OLIČENJE NESPOSOBNOSTI, AKO TAKVI DA POBIJEDE NA IZBORIMA JADNA LI JE MAJKA NAŠOJ RIJECI.

  2. Da Autotrolej spusti cijene svojih karata možda bih se i odlučio za odlazak u grad s javnim prijevozom. Naime, sada mi se više isplati u grad poći s automobilom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here