Home Sport Ivan Vanja Frančišković: Potrošit ćemo koliko bude potrebno

Ivan Vanja Frančišković: Potrošit ćemo koliko bude potrebno

1138
0

Šef struke i sportski direktor Robert Rubčić kod kuće liječi prehladu, direktor Mario Rubeša ponedjeljak je proveo u Zagrebu na skupštini raskoljene prvoligaške udruge, i Kantrida je jučer bila tiho, prijelaznim rokom neopterećeno mjesto. Što je s vjerojatno utopijskom idejom o dovođenju Nike Kovača, ima li novih vijesti o najavljenom odlasku Anasa Sharbinija…?

U Zagrebu je jučer bio i prvi čovjek klupske nomenklature, “presidente” Ivan Vanja Frančišković. Za razliku od direktora Rubeše, iz poslovnih,
nenogometnih razloga. Predsjednika smo suočili s dva pitanja: koliko novaca Rijeka u zimskom prijelaznom roku planira izdvojiti za pojačanja i u kojoj mjeri klupska aktivnost na nogometnom tržištu ovisi o prodaji
Anasa Sharbinija?
– Novca ćemo potrošiti onoliko koliko budemo mislili da je potrebno – u svojem je, naglašeno diplomatskom stilu, počeo Frančišković. – Neki sponzori zatvaraju “pipu”, to je općepoznata stvar. Vremena se mijenjaju i treba se ponašati u skladu s novonastalim okolnostima, racionalno. Struka čini prve poteze, sve ovisi o tome kakve će igrače pronaći na zimskom tržištu. Pruži li se prilika za angažman pravih, dokazanih igrača, mi ćemo ih platiti i dovesti. Naša je financijska situacija još stabilna. Što se mojeg stava tiče, on je poznat, jasno i glasno istaknut kada sam na klupskoj skupštini proglašen novim predsjednikom: ako u ponudi nema istinskih, dokazanih pojačanja, skloniji sam oslanjanju na naše, domaće dečke. Ni u kom slučaju igrač u smiraju karijere, igrač koji je prešao 30, a na Kantridu bi došao samo odigrati šest mjeseci i uzeti novac, ne može Rijekin dres nositi s istim žarom i motivom kao igrači ponikli na Kantridi, u Istri, u Senju… Nemojte me krivo shvatiti, ideja da se dovedu iskusnici uz koje će naša mladost lakše stasati apsolutno stoji, ali ti igrači na zalasku karijere moraju biti dokazana kvaliteta i ne smiju biti prolaznici koji bi na Kantridi bili nekoliko mjeseci, a onda “adio”.

Anas i novac od njegove eventualne prodaje kao uvjet dovođenja skupljih
pojačanja?
– Anas Sharbini Rijekin je igrač, mi se Anasa ne žurimo prodati. I ne, potezi u zimskom prijelaznom roku ne ovise o njegovoj prodaji. Ako budemo mogli dovesti prava pojačanja, dovesti ćemo ih neovisno o tome jesmo li prethodno prodali Anasa ili ne – rekao je predsjednik Frančišković. (Daniel Vukušić, SN)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here