Home Biznis Argentinci u Rijeci grade logistički centar?

Argentinci u Rijeci grade logistički centar?

605
0


Investicija u gradnju logističkog centra u Rijeci najveći je konkretan projekt s kojim se hrvatska gospodarska delegacija vraća iz prošlotjednih susreta s poduzetnicima u Čileu i Argentini, koji su održani u sklopu službenog posjeta predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović zemljama Južne Amerike, piše poslovni.hr.

“Velika argentinska logistička kompanija iskazala je ozbiljan interes za greenfield ulaganje u logistički centar u riječkoj luci kojim bi stvorili temelje za snažniji ulaz argentinskih proizvoda na srednjoeuropsko tržište, potvrdio nam je Zdenko Lucić, ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost (AIK) po povratku iz Južne Amerike.

Područje riječke luke odgovara im zbog svojeg položaja i blizine prometne infrastrukture, a sada bi, dodaje on, trebali uslijediti razgovori o mogućnostima za realizaciju ulaganja na višoj razini, s državnim i lokalnim vlastima. Osim ovog projekta, zanimanje za Hrvatsku na prošlotjednim razgovorima najviše je usmjereno na turistički sektor, kako za posjete Hrvatskoj, tako i za ulaganja u tom propulzivnom sektoru. Interes za ulaganja najviše su pokazali tamošnji Hrvati koji u Domovini imaju nekretnine i željeli bi ih staviti u funkciju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here