Home Kolumne Arrivi treba unutarnja kontrola, hitno!

Arrivi treba unutarnja kontrola, hitno!

381
0

Gorivo jest poskupilo, ali koja je cijena kad ti se npr. auto pokvari i ostaneš na nemilost “Arrivi”? A nisi se vozio nekoliko godina busom? Nema cijenu. Firma koja je preuzela “Autotrans” pokazala je svu bahatost, neprofesionalnost, tipičnu za trenutnu hrvatsku stvarnost. Šoferi su odsvuda i u redu, to nikome ne smeta osim ponašanja. Bezobraznost, drskost i bahatost, reklo bi se i okrutnost je njihova slika, a koja nije tipična za primorce. Pa idemo, redom.

Naime, priča ide ovako: auto mi je ostao u Rijeci jer je nešto riknulo i to sad nije važno, osim što sam oplakala deset dana dok sam čekala popravak, a treba obavljati stvari.
Prvo sam na otoku na busnoj pročitala vozni red od 22.6.2022., takav je bio i na internetu, ali bilo je i još 16 drugih varijanti, dakle, kaos. Busa ni za lijeka, čekala sam 45 minuta i onda nazvala broj, koji gle, naplaćuje poziv za informaciju 5 i pol kn po minuti! Ma je li? Ima i onaj drugi broj na koji se nitko ne javlja, ni pod razno… I onda me ženska na broju od 6 kn opere da oni nemaju veze s tim napisanim voznim redom. A ja je pitam: ”Dakle, mi putnici smo krivi?” Da ne, ali da ona s tim nema veze, da bus ide tad i tad. Opere me kao klinku i poklopi.

E sad, kako je nesnosna vrućina i zamoliš šofera da te pusti u bus jer ti je slabo, a on te otpili hladno i pošalje u čekaonicu i to ne samo jedan šole već dva složno, kao da glumataš pa ono nije ih briga, a ja samo što nisam pala u nesvijest, ali ne, oni moraju pit kavu i zatvorit bus do polaska!

Druga situacija gdje na otoku ulaziš u bus i šofer kaže: “Samo uđite, unutra ćemo riješiti kartu.” I onda uđe i ništa. Misliš, ovaj je lud. Međutim na izlazu on mene opere da zašto ja nisam došla kod njega platiti kartu?! A zar nije on to trebao prvo učiniti s pet putnika u busu?! Nee, velik, ogroman, lijen. A ja sam ispala švercerica.
E sad, u povratku, kupiš kartu na prodajnom mjestu, jedan od opet neka dva šofera otkine kartu i na izlazu me spriječi izaći! Što je sad? Kontrola…neki tip je ušao u bus i misli da je opasan, a najgore od svega meni tako slabo, a pametan šofer me prca: “Što ste tako nervozni’”, dok ja kopam po torbi i tražim ostatak karte. I načekali su se, ali kartu sam našla. Rekla bih na njihovu žalost jerbo sam možda po njima, ipak kriminalka, dok šofer koji je otkidao kartu itekako zna da nisam.

Dakle, da se zaključiti da u “Arrivi” vladaju seksisti, šovinisti, blagi šljam koji maltretira nedužne putnike, a kako sam žena, dakle žene.

U toj firmi pod hitno treba unutarnja kontrola koja će počistiti tu nakoćenu bahatost koja nikad nije bila u bivšem “Autotransu”, koliko se ja sjećam!

Po ovoj tzv. bagri žena može imati toplotni udar, sunčanicu, infarkt, njih nije briga! Umri, umrite, tko vas jebe.
Briga ih je samo da odrade, a mi putnici smo brojevi i potrošači prisiljeni na njih jer nema Rijeka drugu takvu firmu. Jadni ljudi. Uza sve što doživljavamo, od pandemije, inflacije, poskupljenja još nam samo trebaju šoferi primitivci. Sramotno.(A.K.)

Previous articleOtkriveni detalji stravične nesreće na Grobniku: ‘Čovjek je ležao na zemlji, ljudi su bježali unazad’
Next articleSve što trebate za ljepotu i zdrav život

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here