Home Vijesti Autotrolej o razbijanju buseva na Delti: Slika je stara, to nije realno...

Autotrolej o razbijanju buseva na Delti: Slika je stara, to nije realno stanje!

154
0

Autotrolej se oglasio nakon što su mediji prenijeli fotografije i status njihovog vozača o razbijenim autobusima na Delti. Kažu da fotografije ne prikazuju realno stanje jer su stare nekoliko mjeseci, ali potvrđuju da su imali nekoliko slučajeva uništavanja autobusa.

‘Treba napomenuti da su fotografije objavljene uz osvrt. g. Roberta Puljića, stare nekoliko mjeseci i ne prikazuju realno stanje autobusa koji su parkirani na našem terminalu Delta. Točno je da smo imali nekoliko slučajeva uništavanja autobusa i to autobusa koji su predviđeni za rashod. Svi ti slučajevi su prijavljeni policiji na daljnje postupanje. Zašto je netko svoj bijes htio iskaliti na vozilima bez obzira na to što je riječ o vozilima koja su predviđena za rashod, zaista ne bismo htjeli komentirati.

Što se tiče vozila za rashod, treba naglasiti kako se ista rashoduju prema utvrđenom planu koji se realizira sukcesivno. Dozvolite nam iskoristiti priliku pa podsjetiti kako nas, uskoro, tijekom proljeća ove godine očekuje dolazak 32 nova autobusa koji se nabavljaju putem urbane aglomeracije Rijeka i ITU programa Europske zajednice. Upravo pravila EU-a, koja u ovom slučaju dodjeljuje čak 85 posto bespovratnih sredstava nalažu da se za svako novonabavljeno vozilo mora rashodovati jedno staro vozilo. Slijedom ove odredbe mi u ovom trenutku ne smijemo rashodovati 32 stara vozila, već isključivo po dolasku novih.

Isto tako, činjenica je da vozni red, trenutno zbog situacije koja je prisutna s COVID virusom, te s obzirom na to da se nastava provodi on line, realiziramo s manjim brojem vozila, koja su smještena na Školjiću, te smo iz tog razloga stare autobuse privremeno odložili na Deltu. Trenutno se na Delti nalazi samo 4 autobusa koja nisu u upotrebi. Zbog prirode djelatnosti, plato na Delti je ograđen i djelomično pokriven video nadzorom, no kako je riječ o velikom području koje nije u potpunosti pod našom ingerencijom, svjesni smo da to nije garancija koja u potpunosti može eliminirati vandalizme.

Žao nam je što se g. Puljić, obzirom da je naš zaposlenik, za pojašnjenje nije obratio prvo KD Autotrolej, jer ovako, iako vjerujemo u dobroj namjeri skretanja pozornosti na vandale, nije prikazao realno stanje.

Nadamo se i vjerujemo da će policija, ali i savjesni građani, doprinijeti da se počinitelji ovakvih i sličnih uništavanja imovine pronađu bez obzira na štetu koju su svojim ponašanjem pričinili – bilo to devastiranje rashodovanog autobusa ili šaranje po fasadama’, priopćili su iz Autotroleja.

Previous articlePrvi dan nastave u ponedjeljak počinje vježbom evakuacije za slučaj potresa
Next article69 novih slučajeva u PGŽ, 82 ozdravilo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here