Home Vijesti Autotrolej se ispričao što danas ne može prevoziti građane, angažirani su na...

Autotrolej se ispričao što danas ne može prevoziti građane, angažirani su na prijevozu Torcide do stadiona

97
0

KD Autotrolej se ispričava svim korisnicima javnog gradskog prijevoza što tijekom današnjeg dana nije u mogućnosti realizirati sve polaske sukladno voznim redovima, ističe se u današnjoj objavi za javnost. Naime, o nedostatku vozača komuniciramo već dulje vrijeme, a unatoč mjerama koje poduzimamo, broj vozača i dalje nije na zadovoljavajućoj brojci. Danas je posebice vidljiv nedostatk istih, obzirom da je njih desetak angažirano na prijevozu navijača na nogometnu utakmicu završnice Kupa RH na Rujevici, a u suradnji s MUP-om. Naime, kako je MUP zatražio i najavio, navijači se u organiziranim kolonama dovoze u zonu stadiona u organizaciji policije. Također, zbog održavanja današnje utakmice zatvorena je i prometnica od raskrižja Rujevica do raskrižja Hosti, pa linija 7A Autotroleja prometuje od podne privremenom trasom gdje koristi sva usputna stajališta.

Nažalost,  manjih problema u realizaciji svih polazaka na linijama očekujemo i tijekom idućih dana, obzirom dio vozača sukladno zakonu koristi stari godišnji odmor.

Napominjemo kako činimo sve što je u našoj moći kako bi osigurali dovoljan broj vozača, te tako financiramo osposobljavanje nezaposlenih vozača B ili C kategorije za stjecanje D kategorije i KOD 95, kao i prekvalifikaciju nezaposlenih radnika za stjecanje kvalifikacije za vozača motornog vozila i polaganje ispita D kategorije za upravljanje autobusom i KOD 95. Do sada smo na ovaj način osposobili 7 vozača, a treba spomenuti i kako je novim kolektivnim ugovorom osigurano povećanje plaća vozačima. U postupku kolektivnog pregovaranja između Uprave društva i reprezentativnih sindikata u KD Autotrolej postignut je dogovor da se ukupna godišnja svota za plaće zaposlenih u Autotroleju poveća 1.050.000 €.  Povećanje sredstava za plaće u iznosu 1.050.000 € uključuje povećanje osnovne bruto plaće svim radnicima društva, osim osoba na rukovodećim pozicijama. Povećanje je provedeno skalarno, ovisno o visini plaće i deficitarnosti radnog mjesta, pri čemu je vozačima kao najdeficitarnijem kadru najviše povećana plaća.

Previous articleRangersi zainteresirani za Matiju Frigana
Next articleU Rijeku stižu i BBB, bit će ih koliko i Funcuta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here