Home Mozaik Avion je sletio i usmrtio 36 flaminga

Avion je sletio i usmrtio 36 flaminga

93
0
pexels zoosnow 803412 1680214

To se dogodilo u Mumbaiju u Indiji, području gdje ove ptice privlači vlažna klima. Pritužba RAW-a, udruge koja radi na zaštiti divljih životinja: “Tlo je bilo posuto krilima, kljunovima i pandžama”

Masakr flaminga

Masakr flaminga u Indiji. Putnički zrakoplov, tijekom faze slijetanja u zračnu luku Mumbai, udario je u jato poznatih ružičastih ptica, usmrtivši najmanje 36 jedinki. Letjelica je sigurno sletjela, no stručnjaci za divlje životinje strahuju da je broj žrtava puno veći. Vijest je potvrdio Pawan Sharma, iz Resqink Association for Wildlife Welfare (RAWW). Organizacija je primila brojne pozive o lešinama ružičastih ptica koje padaju s neba. Prema vladinoj statistici, zračna luka u Mumbaiju zabilježila je više od 600 slučajeva sudara s pticama od siječnja 2018. do listopada 2023., no neobično je da toliko flamingosa bude ubijeno u jednom događaju.

Letovima ugrožene i ptice selice i one stanarice

“Neke lešine nisu bile u stanju da ih se makne – objasnio je – tlo je bilo posuto krilima, kljunovima i pandžama”. Flamingose ​​privlači vlažna klima duž obala Mumbaija, gdje ove ptice obično stižu u prosincu, a zatim ostaju nekoliko mjeseci: “I ptice selice i stanarice ugrožene su letovima koji prelaze tako ključna staništa – dodao je stručnjak – važno je procijeniti ovaj incident i raditi na mjerama ublažavanja.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here