Home Najnovije Badelj: Dalić je očistio reprezentaciju i otpisao me. Možda je to mogao...

Badelj: Dalić je očistio reprezentaciju i otpisao me. Možda je to mogao malo nježnije

555
0

Milan Badelj ispao je iz hrvatske reprezentacije nakon Europskog prvenstva 2021. godine. Na tom natjecanju nije odigrao nijednu minutu, a poslije ga izbornik Zlatko Dalić više nije pozivao. Za Hrvatsku je odigrao 55 utakmica, uključujući i tri nastupa na Svjetskom prvenstvu 2018. godine kada je Dalićeva momčad osvojila srebro.

“Bilo je to nakon Eura 2021., i nakon toga se nekako očekivalo da ću sam reći da neću više igrati za repku, poručiti hvala, doviđenja, ali nisam se osjećao u poziciji da sam dovoljno zaslužio pozdrav i odlazak na taj način. Luka, Mandžo, Čarli, Šime, Deki… Svi koji su ostavili dubok trag, po meni, oni si mogu uzeti to pravo da kažu dosta, da se oglase”, rekao je Badelj za Sportske novosti

Badelj djeluje malo razočaran odnosom Dalića prema njemu…

“Zadnjih godinu i pol, dvije dana počeo sam shvaćati da za mene polako više nema mjesta. Nije to više to. Da ne zaslužujem više biti dio repke, ne odgovaram nivou, i to mi je bilo skroz OK. I tako je, eto, na kraju i završilo. Je li moglo biti iskomunicirano drugačije – moglo je, ali pritom ne mogu tražiti da se netko od mene oprosti na neki grandiozni način.

Meni nije logično da ja kao igrač zovem izbornika, izbornik nije nazvao mene, i to je bilo to. Krenuo je “očistiti” repku, ja sam bio na toj listi, i želio je biti i ostati isti prema svima. Ne gledajući nastupe, godine, odnose, status. Pretpostavljam da je to bilo tako. Je li to moglo biti nježnije ili korektnije, možda je, ali mi smo vi u službi reprezentacije, ego je suvišan. Bila je to konačno čast i privilegija”, izjavio je 34-godišnji Badelj.

Badelj od 2020. godine igra za Genou i s tim talijanskim klubom je prošle sezone izborio ulazak u prvu ligu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here