Home Mozaik Bajker je nosio mumiju staru 800 godina u kutiji za hranu

Bajker je nosio mumiju staru 800 godina u kutiji za hranu

55
0

Ostatke je otkrila policija tijekom provjere u parku Puno u Peruu. Dostavljaču, 26-godišnjem mladiću, određen je istražni zatvor. Agentima se pravdao da je artefakt njegova obitelj čuvala više od 30 godina

Bajker je uhvaćen od strane policije jer je tijekom pretrage vozila otkriveno da je nosio mumiju iz predhispanskih vremena, staru oko 600-800 godina. Mumiju je pronašla je peruanska policija unutar jahačevog termalnog ruksaka tijekom provjere koja je održana prošle subote u parku Puno u Peruu. Muškarac pronađen s mumijom u torbi, 26-godišnji Julio Cesar Bermejo, uhićen je dok je bio s dvojicom prijatelja. Mladić se agentima policije pravdao da je mumija desetljećima pripadala njegovoj obitelji. Slike nevjerojatnog otkrića postale su hit na ​​društvenim mrežama. Mumiju, koju su od milja zvali “Juanita“, navodno je čuvala obitelj Bermejo više od 30 godina. Sve bez znanja nadležnih, barem do prošle subote.

Peruansko Ministarstvo kulture proglasilo je mumiju “predhispanskim kulturnim dobrom” s procijenjenom starošću između 600 i 800 godina: prema stručnjacima radi se o mumificiranom odraslom muškarcu, koji vjerojatno potječe iz istočnog dijela Puna, u peruanskim Andama regiji, oko 1300 kilometara jugoistočno od Lime. Analiza moždanog omotača potvrdila je da se radi o 45-godišnjem muškarcu: dakle “Juan”, a ne “Juanita“, kako je mumiju zvala obitelj koja ju je čuvala posljednjih godina. Peruanske vlasti naredile su zapljenu mumificiranih ostataka, s ciljem zaštite i očuvanja prethispanske baštine.

Previous articleSelahi, Ampem i Banda, usidrili Rijeku na 4. mjesto!
Next articleVIDEO Casemiro se rasplakao, dobio je drugi crveni karton i suspenziju

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here