Home Vijesti Benzini skuplji, dizeli jeftiniji

Benzini skuplji, dizeli jeftiniji

1150
0

Motorni benzini od ponoći će u Hrvatskoj poskupiti za sedam, odnosno osam lipa po litri, dok će dizelska goriva pojeftiniti od tri do deset lipa po litri. Pokazuju to podaci Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva koje je objavilo najviše razine maloprodajnih cijena naftnih derivata u razdoblju od 13. do 26. prosinca.

Eurosuper BS 100 ponovno će premašiti deset kuna i koštati 10,02 kune. Eurodizel će pojeftiniti za tri lipe po litri, obični dizel, lož ulje i plavi dizel za devet, a lož ulje s oznakom euro za 10 lipa po litri.

Nakon što je protekla dva tjedna cijena plavog dizela bila iznad šest kuna i on se prodavao po 6,05 kuna, s pojeftinjenjem za devet lipa od ponoći će ponovno pasti ispod šest kuna i koštat će 5,96 kuna.

Prema Pravilniku o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, cijene naftnih derivata mogu se mijenjati svaka dva tjedna, a korekcija ponajviše ovisi o kretanju cijena naftnih derivata na mediteranskom tržištu te tečaju američkog dolara.

Ministarstvo gospodarstva svaki drugi ponedjeljak obračunava i objavljuje najviše maloprodajne cijene pojedinih naftnih derivata koje će vrijediti idućih 14 dana, a tijekom tog razdoblja naftne kompanije mogu mijenjati cijene, ali one ne smiju biti veće od maksimalnih koje je objavilo Ministarstvo.

Većina naftnih kompanija već neko vrijeme koristi mogućnost tih diferenciranih cijena i na svojim postajama na autocestama ima nešto više cijene nego na ostalim postajama. (HRT)

Previous articleFOTOGALERIJA: Koncert Luke Nižetića u klubu Boa
Next articlePredavanje Tee Mayhew: Riječka avantura Gabriela D’Annunzia

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here