Home Vijesti Beroš: Mjere nisu presudne za širenje virusa, u Rijeci popunjenost tek 16%!

Beroš: Mjere nisu presudne za širenje virusa, u Rijeci popunjenost tek 16%!

5047
0

U intervjuu putem videoveze se u programu N1 televizije javio ministar zdravstva Vili Beroš, koji boluje od koronavirusa i liječi se u svom domu. Upozorio je na nužnost odgovornog ponašanja i pridržavanja mjera koje je propisao Stožer.

– Bolest ne diskriminira, svi ćemo nekada oboljeti od neke bolesti. Bilo bi dobro da ova bolest napada samo ministre, jer bi tako brzo riješili problematiku, ali nije tako. Nastojao sam napraviti sve da se zaštitim, ali nisam uspio. Svi se više nalazimo u zatvorenim prostorima, stvara se aerosol, i moram opet apelirati da se češće provjetravaju prostorije, rekao je Beroš.

On iz izolacije i dalje obavlja svoj posao. Kaže da više nema visoku temperaturu kao u prvim danima bolesti, a okus i miris su mu slabiji. U izolaciji su i njegova obitelj, vozač i četiri suradnika.

– Mjere nisu presudne za širenje virusa. Da bi bile učinkovite, moramo ih se pridržavati. Treba naglasiti da je važno odgovorno ponašanje pojedinaca. Žalosti me vijest iz novina koja govori kako se iz Varaždina odlazi u obližnju županiju na kavu. Svi se moramo pridržavati mjera, poručio je Beroš.

Najavio je da će se idući tjedan održati sastanak sa županima o tome kako se mjere mogu poboljšati.

Beroš se osvrnuo i na kritike liječnika. Jučer je predsjednica Udruge bolničkih liječnika Ivana Šmit rekla da se sustav slomio te da su donesene mjere – kamilica.

– Uvažavamo glas struke. Od početka smo epidemiolozima dali vjeru i oni su ti koji svoj posao znaju. Nakon njene izjave nazvao sam njenog ravnatelja koji je rekao kako situacija u Sisku nije takva kakvu je ona iznijela. Ako su kritike utemeljene, pozdravljam ih, ali paušalne, politikantske nisu dobre, rekao je i dodao da se nada da neće doći do situacije u kojoj liječnici moraju birati koga će staviti na respirator, a koga ne.

– KBC-u Split popunjenost je 28 posto, u Rijeci 16 posto, u Dubravi 83 posto, a pripremaju se i nove ustanove. Daleko smo od urušavanja zdravstvenog sustava. I proljetos smo naglašavali da dolazi novi val, zdravstveni sustav smo prilagodili, ali se virus i dalje širi. Od zaraženih se 7-8 posto prima u bolnice. Stožer je od prvog dana usmjeren na rješenje i radi za dobrobit naših građana, rekao je Beroš za N1.

Previous articleTragična nesreća na Krku, školski primjer stradavanja mladih na hrvatskim cestama
Next articleVedrana Rudan: Nakaradna zemlja Hrvatska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here