Home Najnovije VIDEO: ‘Bijeli’ obranili kvarnersku čast!

VIDEO: ‘Bijeli’ obranili kvarnersku čast!

1064
5

Dva kaznena udarca koja je izborio Matko, a realizirao ljubimac Kantride Ramon Fernandez, odlučila su Jadranski derbi i u delirij bacila navijače Rijeke koji su utakmicu otvorili porukom Simbol kvarnerske časti nikada neće pasti!’. Devedeset minuta finala naelektriziranog tjedna koji je dva ponajbolja igrača Rijeke preselio u redove najljućeg rivala, odvijalo se prema planu trenera ‘bijelih’ Roberta Rubčića koji je otvorio utakmicu zatvorenom formacijom, nadajući se da će nešto ubosti u gostujućem šesnaestercu preko Fernandeza i Matka. Upravo to se i dogodilo u 13. i 34. minuti. U oba navrata Fernandez je pronalazio Matka kojeg su u kaznenom prostoru rušili ili golman ili obrambeni igrači Hajduka, a sudac neumoljivo pokazivao na bijelu točku.

Ostatak susreta svodio se na stihijske napade Splićana koji su jenjavali kako se susret bližio kraju. Oslabljeni Riječani su se disciplinirano branili ali su čak i takvom igrom propustili još dvije matne situacije u kojima se Matko našao u situacijama jedna na jedan s golmanom Splićana.

Utakmicu je pratilo između 6-7.000 gledatelja koji su doslovno nosili nogometaše u ‘bijelom’ dresu i vršili stalan pritisak na gostujuće igrače, posebno na dvojku koja je do prošlog tjedna nosila igru Rijeke. Nisu izostale ni provokacije gostujućih navijača koji su nakon utakmice ispraćeni porukom ‘Gdje su vam braća?’. Večer za pamćenje i povijest gradskog sportskog simbola. (dš; foto: cropix)

Previous articleBraća Birchall osvojili Grobnik
Next articlePolicija na pragu otkrića identiteta napadača na braću Sharbini

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here