Home Vijesti Bill Gates otkrio kada završava pandemija: Osim cjepiva, hvali i jednu tabletu!

Bill Gates otkrio kada završava pandemija: Osim cjepiva, hvali i jednu tabletu!

326
0

Bill Gates je uvjeren da će pandemija završiti sljedeće godine, iako je razočaran nejednakom distribucijom cjepiva i većim brojem umrlih od covida-19 ove godine

“Akutna faza pandemije bolesti COVID-19 završit će 2022. godine”, na svome blogu je napisao osnivač Microsofta, četvrti najbogatiji čovjek na svijetu i veliki zagovornik cijepljenja Bill Gates.

Dodao je kako bi moglo biti glupo napraviti takvo predviđanje, ali se nada “da ćemo za nekoliko godina o virusu jedino stvarno razmišljati kad ćemo se godišnje cijepiti protiv zajedničkog cjepiva protiv gripe i COVID-a”.

Znanstvenici svake godine moraju pogađati koji će soj gripe prevladati među populacijom, zbog čega je farmaceutskoj industriji teško prodati cjepiva u velikom broju. No, Gates, koji je inače zagovornik cijepljenja, hvali i pilulu molnupiravir farmaceutskog giganta Mercka, koja je u Americi namijenjena najrizičnijim skupinama oboljelima od covida-19.

“Ta pilula značajno smanjuje vaše šanse za hospitalizaciju ili smrt od bolesti COVID-19, iako ne za onoliko koliko smo se prvotno nadali”, piše Gates u svom blogu.

Priznao je da je, unatoč cjepivima i masovnom cijepljenju diljem svijeta, više ljudi preminulo od koronavirusa ove godine u usporedbi s 2020. Dodao je da poboljšanje situacije s pandemijom nije bilo toliko izraženo, koliko se nadao.

Zato je, u međuvremenu, uspio srediti svoje financije. Njegovo je bogatstvo trenutno “teško” 138,5 milijardi dolara. On je taj podatak nastojao ublažiti tvrdnjom da je i njemu 2021. bila najteža i najneobičnija godina u životu te da smatra da bi i mnogi drugi to mogli reći.

Za kraj se osvrnuo i na omikron soj. Iako smatra da je njegova pojava zabrinjavajuća, naglasio je da je svijet sada bolje pripremljen za nošenje s novim sojevima. Ipak, razočaran je nejednakom distribucijom cjepiva na globalnoj razini. Uvjeren je da nema smisla cijepiti niskorizične skupine prije starijih i kroničnih bolesnika u nerazvijenim državama.

Previous articlePojavio se šokantni video: Ovako je Baka Prase maltretirao i ponizio influencericu koja se ubila (VIDEO)
Next articleEkstremna mjera ili razuman potez: Novi Zeland planira potpuno zabraniti prodaju cigareta mlađim generacijama

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here