Home Vijesti Bitka za Hostomel: Rusi po prvi put objavili snimke desanta na aerodrom...

Bitka za Hostomel: Rusi po prvi put objavili snimke desanta na aerodrom prvog dana rata!

355
0

Operacija Hostomel, koju su prvi dan ruskog napada na Ukrajinu izveli ruski pripadnici SPECNAZ-a, kada su sletjeli u zračnu luku Antonov u predgrađu Kijeva, Gostomelj još uvijek budi duhove.

Naime, nakon niza manjih, kraćih isječaka samog iskrcavanja iz helikoptera i zauzimanja položaja, Rusi su objavili i prvu ekskluzivnu snimku prije samog početka slijetanja helikoptera, pripreme specijalaca, ukrcaja u helikoptere i let do zračne luke.

U helikopterskom desantu na aerodrom Hostomel-Antonov sudjelovali su pripadnici 45. brigade SPECNAZ-a i 31. zrakoplovne brigade.

Snimanje počinje 23.02.2022. uz pripremu pripadnika 45. brigade SPECNAZ i 31. zrakoplovne brigade za operaciju Hostomel.

Na snimkama se vidi kako se specijalci spremaju, oblače uniforme, a na rukave lijepe samoljepljivu traku kao znak raspoznavanja na terenu. Mjesto snimanja videa je kamp na aerodromu Morzel u Bjelorusiji. Na snimku se vide i oklopna vozila BTR-82 i Gaz Tigar. Snimka se nastavlja prolaskom snimatelja na oklopnom vozilu pored transportnih helikoptera Mil Mi-8 MTŠ, kao i ukrcajem naoružanih specijalaca u kamione KAMAZ i transportom do helikoptera u ranim jutarnjim satima 24. veljače. Video je snimljen oko 9 ujutro po lokalnom vremenu.

Kamere također prikazuju ukrcaj borbenih jedinica u transportne helikoptere i njihovo polijetanje, kao i let helikoptera iznad regije Kijev, kao i prve trenutke iskrcavanja pripadnika SPECNAZ-a i okršaj s Ukrajincima kod Zračna luka.

Cijelo to vrijeme na snimci se vidi kako borbeni helikopteri Ka-52 s neba pružaju vatrenu podršku specijalcima.

Objavljene su i snimke kada specijalci pozivaju ukrajinske vojnike u zračnu luku, predaju se i polažu oružje, te pretres aerodromskih objekata i na kraju isticanje ruske zastave pod borbom.

Snimka se nastavlja i sljedećeg dana, 25., kada se vidi ukrcaj ranjenih specijalaca, pružanje medicinske pomoći te dovoz hrane i streljiva.

Osim toga, prikazana je i zasjeda u večernjim satima na borbenu skupinu koja je istupila s aerodroma.

Uz pomoć minijaturnih kvadrikoptera minobacačke satnije izvršile su korekciju vatre.

Zračna luka Antonov ili Hostomel, koja se nalazi na periferiji Kijeva, od samog početka ruskog napada na Ukrajinu figurirala je u operativnim planovima kao objekt od strateške važnosti, kao polazna točka za zauzimanje Kijeva.

Kao što je poznato, ukrajinski specijalci su bili spremni na napad na strateški aerodrom temeljem američkih obavještajnih podataka. Desant na Kijev je zbog toga propao, a ruske elitne postrojbe desetkovane.

Previous articleVIDEO: Ruskinja se rasplakala zbog publike, Srpkinja gledatelje molila da šute
Next article‘Osjetio sam oštru bol i odmah znao što je’: Čovjek se jedva dokopao obale

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here