Home Mozaik ‘Osjetio sam oštru bol i odmah znao što je’: Čovjek se jedva...

‘Osjetio sam oštru bol i odmah znao što je’: Čovjek se jedva dokopao obale

561
0

Još jedan napad morskog psa na Long Islandu prijavljen je u srijedu nakon što je veslač ugrizen za nogu oko 7:30 ujutro na plaži Smith Point u okrugu Suffolk, New York, izvještava Daily Mail.

Surfer, 41-godišnji muškarac, zadobio je nekoliko ozljeda od ugriza morskog psa. Od ugriza mu je posječena noga. Morski pas ga je srušio s daske, no on ju je uspio udariti. Iako ga je ugrizao, dok se pokušavao vratiti žrtvi, val ga je odnio do obale gdje mu je ukazana hitna pomoć.

– To je bio posljednji kontakt s morskim psom. “Otkad se ovaj incident dogodio, nismo ga više vidjeli”, rekao je izvršni direktor okruga Suffolk Steve Bellone.

Žrtva je rekla dužnosnicima kako vjeruje da je njegov napadač morski pas vrste tigar dug oko četiri stope. Toplije temperature vode, čišći oceani i više hrane rezultiraju većom interakcijom između morskih pasa i ljudi.

– Ovo je pitanje od nevjerojatne važnosti za sve nas ovdje u okrugu Suffolk. Dva incidenta u tako kratkom razdoblju su presedan – rekao je Bellone i dodao kako je ovo drugi napad morskog psa u posljednjih desetak dana.

Spasilac Zachary Gallo imao je ulogu žrtve tijekom treninga kada ga je 3. srpnja morski pas od pet stopa ugrizao za prsa i ruku. Dobio je šavove na prsima, a dužnosnici okruga Suffolk zatvorili su plažu na Long Islandu za kupanje u nedjelju nakon napada morskog psa bez presedana. Spasilac je rekao da je, kada je osjetio ugriz svog napadača, znao da je to morski pas.

“Osjetio sam oštru, oštru bol i kada sam osjetio gumastu teksturu, znao sam da je to neka vrsta morskog psa”, rekao je Gallo za CBS.

– Udario sam morskog psa tri puta. Krenuo sam bum, bum, bum. Valjda se u trećem okrenuo i rep me pogodio u prsa – istaknuo je.

Izvršni direktor Bellonea rekao je da plaža nije bila zatvorena za kupanje otkako je otvorena 1959. godine.

– Ipak, mislim da je to pokazatelj da je ovo što vidimo nešto novo i normalno. Interakcije između ljudi i morskih pasa sada bi se mogle povećati, a srećom nismo vidjeli značajnije ozljede – istaknuo je.

Bellone je rekao da su dužnosnici reagirali na posljednji incident tako što su “postavili dron”, kao i da su službenici nadzirali vode na brodu WaveRunner.

– Pozivamo ljude da se klone vode kada spasioci nisu na dužnosti – rekao je.

Dodao je i kako kupanje u grupi “uvijek ima smisla”, pa ako je netko u nevolji “pomoć je odmah tu”.

Dva napada u New Yorku dogodila su se nakon što je 17-godišnja djevojka izgubila nogu nakon što ju je ugrizao morski pas na plaži u Floridi – spašena je kada je njezin brat bolničar gurnuo stvorenje s njezina bedra.

Addison Bethea napadnuta je kada su tinejdžerica i njezin polubrat, Rhett Willingham (22), izašli u vodu na samo pet stopa vode u blizini Grassy Islanda, kod plaže Keaton u okrugu Taylor.

Njezin otac Shane Addison (46) rekao je za Daily Mail da je njegova kći bila u čamcu svog brata Rhetta oko milju i pol od obale i plivala u vodi kada je odjednom osjetila da joj je nešto udarilo u stražnji dio noge.

“Addison je mislila da se njezin brat samo igra sve dok joj se morski pas od devet stopa nije zakačio za bedro i počela je vrištati, a krv je bila posvuda”, rekao je.

Dok je njegova kći pokušavala skinuti morskog psa s noge, njezin je brat počeo tući zvijer pokušavajući osloboditi svoju sestru. Kad se oslobodila, zgrabio ju je i odnio u svoj čamac. Slučajni stranac vidio je da je par u nevolji.

Rhett je stavio svoju sestru na čamac, a zatim upotrijebio podvezu od 4 stope oko gornjeg dijela njezine desne natkoljenice kako bi zaustavio krvarenje.

– Napao ju je morski pas. Bila je vrlo blijeda i gotovo u šoku, rekao je Shane.

Rhett je nazvao hitnu i kad su se vratili na kopno, odvezli su je u Memorijalnu bolnicu Tallahassee udaljenu nekih 80 milja.

Previous articleBitka za Hostomel: Rusi po prvi put objavili snimke desanta na aerodrom prvog dana rata!
Next article‘Miša Grof je zaljubljen u Nikolinu’: Šokantna izjava TV voditeljice, Vidojev otac tvrdi da je neuračunljiva!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here