Home Vijesti Bitva postavljena povodom 10. godišnjice dolaska Pape zbog vandala uklonjena s rive!

Bitva postavljena povodom 10. godišnjice dolaska Pape zbog vandala uklonjena s rive!

784
0

Član Gradskog vijeća Josip Kukuljan je, temeljem članka 73. stavka 1. Poslovnika Gradskog vijeća, dostavio pisanim putem sljedeća pitanja:

Gdje se trenutno nalazi spomen obilježje bitva postavljeno povodom desete godišnjice od dolaska Pape Ivana Pavla II.?
Kada će biti vraćena na mjesto gdje je bila postavljena?
Tko je dobavljač i koliko koštaju vaze postavljene na putničku obalu?

Kukuljanu je stigao odgovor koji prenosimo u cijelosti:
Bitva posvećena dolasku Pape Ivana Pavla II trenutno se nalazi u KD Kozala koje, kao ugovorni Izvođač, za Grad Rijeku održava ploče s nazivom ulica i kućnih brojeva, spomenike i kamenarske radove.

Odjel gradske uprave za komunalni sustav obavlja održavanje javnih površina, a unutar tih poslova nalazi se i održavanje spomenika, u sklopu kojih je i spomen bitva Ivana Pavla II.

Spomen bitva bila je smještena na Gatu Karoline Riječke, gdje je postavljena u lipnju 2013. godine, na desetu obljetnicu posjeta pape Ivana Pavla II Rijeci. Iste godine bitva je srušena i bačena u more, a po njenom vraćanju još dva puta je srušena i oštećena od strane vandala, kao i zbog činjenice da u vrijeme održavanja manifestacija na Gat dolaze teretna i dostavna vozila. Treba napomenuti i da materijal od kojeg je bitva izlivena ne trpi stalne popravke. Stoga je nakon posljednjeg oštećenja bitva uklonjena. Odjel gradske prave za komunalni sustav i Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem trenutno istražuju mogućnosti njenog ponovnog postavljanja, ali i njene bolje vidljivosti vozilima, odnosno dizanja na postolje od mramornog masiva, visine oko 40 cm kakav se nalazi na Trgu Matije Vlačića Flacijusa, čime bi se spriječilo daljnje oštećenje.

Vaze na Putničkoj obali nije postavio Grad Rijeka, već Lučka uprava Rijeka te u tom smislu traženim podacima ne raspolažemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here