Home Vijesti Bjelorusija navela uzrok eksplozija u svojoj vojnoj bazi blizu Ukrajine

Bjelorusija navela uzrok eksplozija u svojoj vojnoj bazi blizu Ukrajine

344
0

Bjelorusija je priopćila da je uzrok eksplozija koje su se tijekom noći čule u jednoj od njenih vojnih baza, 46 kilometara od Ukrajine, bio “tehnički incident”.

Najmanje osam eksplozija čulo se iza ponoći u blizini vojnog aerodroma Ziabrovka.

Komentirajući incident, bjelorusko ministarstvo obrane reklo je da se zapalio motor vozila nakon zamjene te da nije bilo žrtava.

Incident se dogodio nakon što su snažne eksplozije potresle rusku zračnu bazu Saki ranije ovog tjedna na Krimu, za što je Moskva rekla da se radilo o eksploziji skladišta streljiva.

Podsjetimo, jučer navečer su se prema izvještajima čule eksplozije blizu granice Ukrajine i Bjelorusije, i to s bjeloruske strane.

Franak Viačorka, viši savjetnik šefice oporbe Svetlane Cimanovskaje, rekao je da je čuo “najmanje osam eksplozija” oko 1 sat ujutro u regiji Homel blizu granice s Ukrajinom.

“Prema svjedocima, eksplozije su se dogodile u blizini aerodroma Ziabrovka. Ondje su često stacionirani ruski vojni zrakoplovi”, rekao je u tvitu.

Aerodrom Ziabrovka koristile su ruske oružane snage u ratu protiv Ukrajine.

Previous articleUhvatio sam je kako me vara sa susjedom, ali ima i drugih devet muškaraca: Došao ranije kući i zatekao gadan prizor!
Next articleTrobonjača: Čini se da je ljetni epidemijski val u stišavanju

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here