Home Vijesti Blečić i Frković za Kvarnersku deklaraciju

Blečić i Frković za Kvarnersku deklaraciju

737
0

Koalicija Akcije mladih i Liste za Rijeku će se nakon izbora založiti za potpisivanje Kvarnerske deklaracije čime bi Rijeka, zajedno s Kastvom, Viškovom, Jelenjem, Čavllima, Bakrom, Kraljevicom i Omišljem, prerasla u moćnu regiju koja bi samostalno mogla raspolagati svojim resursima, istaknuto je na julerašnjoj pressici kandidata za župana Gorana Frkovića i gradonačelnika Predraga Blečića.

– Osim zbog centralizacije, Rijeci je razvoj ograničen i gradskim granicama koje su područje od Mošćeničke Drage do Crikvenice razbile na veliki broj općina i gradova bez zajedničke koordinacije. Budućnost Rijeke kao regionalnog glavnog grada leži u institucionalnoj suradnji sadašnjeg Grada Rijeke s općinama i gradovima riječkog prstena pri čemu bi svi subjekti zadržali postojeću razinu ovlasti i sredstava, rečeno je na tiskovnoj konferenciji.

Goran Frković je istaknuo i kako mu je drago što je dio zajedničkog programa prepisala i koalicijska kobasica Tvoja Rijeka, ali se zapitao i što su radili na tom pitanju posljednja dva mandata te kako ga misle sprovesti kada njihovi kandidati za župana i gradonačelnika ne razgovaraju međusobno. Cijela Rijeka i šira regija trebala bi djelovati kao prsti jedne ruke na ostvarivanju zajedničkih ciljeva, zaključuju u toj koaliciji, smatra Frković. (rd)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here